keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Kessee elellään


Tämä on nyt sittä sitä kessee.
Aarinko puahtaa pilivettömältä taevaalta.
Äetillä on hiki. Ja meekäläestä toskoo pikku öttijjäeset.
Nyt tarvittasj oekeen rapsakkata tuulta.

Ee sempuolee. Ohanse ihan mukavata ku on lämmintä.
Ja kaanista. Ku tuomi kukkii ja mualima on vihreenä.
Oravat kääpi jokapäevä laavvalla kahtelemassa onko pantu sinne syömistä.
Niitähän on nyt neljä. Kaks harmoota ja kaks ruskeeta.
Äet ee kestä kahtoo pettyneetä oravannuamoja. Ni se kantaa niille siementä ja pähkinätä.
Näkkyyhän nuo linnuttii osasa niistä ottavan.
Melekosen tunkuva on.
- Oon kyllä rätnännä että miltee mahtaa näättee pettynnä oravannuama...
Oottako kamut nähnnä millonkaa semmosta? 😏



Ee oo kuulkee eistynnä äetin ruusurojekti.
Niinku tuolta taastalta näkkyy. Kärrit sielä jootilaana oottaa.
Ja hanskattii lotkottaa sielä jossahhii.
Raatalapijolla on niimpaljo kaevettu että otti ja hajos kerrassaan eelissäiltana.
On sielä ukin varastossa toenen. Vuan ee parane antoo äetin kässiin.
Ottakaat vuan sen kuokan mittee on meenannahhii.

Huomenna kuulema vissiinnii leekataan nurmikkoo.
Taekka sittä ee.
Riippuu siitä onko korjuumies suanna sen laetetuks kuntoon.
Harmi etten piässynnä sinne huoltoon kaveriks.
Isäntä vei niät omija aekojjaan jollehhii vieraalle sen pienemmän leekkuuvehkeen.
Kyllä siinäe hommassa oes pitännä olla yks apukuono.
Ja mielellään vielä Iivari-merkkinen  😄









6 kommenttia:

  1. Näytät ihan kesämieskoiralta, kun siinä pistelet verkkaisesti ajatuksissas tassutellen, omilla tiluksilla. Ja onpa mukava, että sait tuon kesäpaidan niin ei tule liian kuuma. Itikat tietysti tikkaa nyt helpommin nahkaan asti, kun ei ole edes villapaitaa hidasteena.

    Onkohan äitees yhtä huolissaan pettyneestä mäyräkoirannaamasta? SItä kun meikäläisten huusholleissa saa katsella harva se päivä... eikä kukaan niin suuresti reagoi, että ääneen huolestuisi tai edes tekisi asian hyväksi mitään. Minullakin on ollut taas tylsää jo viikon putkeen. Huomenna on kuulemma iltapäivällä tiedossa ylityövapaita ja pieni ajelu rannalle. Saas nähdä...

    Koitahan pitää vahtia, ettei ihan kaikki työkalut mene pilalle. Nyt jo leikkuri ja lapio, huomenna varmaan imuri ja se kuokka... niin ne kiusalliset kapineet kummasti häviää lomalla yksi kerrallaan. Ties vaikka ilmaantuisivat taas jostain ehjinä, kun sadepäivä koittaa. Kun eihän silloin voi nurmikkoa leikata ja pensaita kaivaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä verenimijöetä piisoo pihalla nyt. Vähäkää ku herkijjää tuulemasta ni jo on pilivi ympärillä.

      Pettynnä määräkoerannuama kuulostaa tosj surkeelta. Sano äet. Ee oo kuulema ies tullunna uatelleekskaa! Mittee ihmettä...? Kylläpä oraviin nuamoja vahtoo ja surkuttelloo vuan ee oman koerasa. Sitä ku ee ihmeemmin oo ollunna ku tuota tavallista pihamualla tallusteluva ohjelmassa. Ni kyllä se jo ruppee ryyvvyttämmään.
      Toevottavasti kamu sinä piäset sinne rannalle :) Sielä piissoo varmaan toemintata. Ja ohan sulla tuo nätti parveke sielä missee suat pittee silimällä kulukijat.Ja mistee näkkyy nuita yllätysnamijahhii löötyvän :)

      Äet on kyllä aeka mestarj kaekellaesta hajottammaan. Imurin letkussahhii on enämpi teeppiä ku sitä ite letkuva ku jatkuvasti vettää sen poekki :) Katotaahhan mittee se mahtaa suaha viikollopun aekaan hajalle...siinä sitä onnii vahtimista!

      Poista
  2. Kesähän se nyt on. Lupiinitkin kukkii. On se teidän äet melkoinen lapion heiluttaja, kun ihan rikki jo yhden sai! Kestäneekö se kuokka paremmin...?
    Kyllä siinä selvä riski otettiin, kun et mukaan huoltoon päässyt. Saas nähdä miten asia tuli hoidetuksi ilman piällysmieskoiraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomet kukkii ja jottii punaset kukattii. Vuan luppiini on vielä iha alullaan tiälä meellä. Ja sehän onnii niitä ee-toevottuja.
      Niitä on niin paljo ettee millää sua kaekkija nyhetyks poekkeen.

      Äet olj kuluttanna lapijon niin huonoks että ku eno rupesj sillä kukkoo kaevammaan muasta ni rasahti poekki, raatalapijo vielä :D
      Äetiltä se kääpi se hajotushomma. Takkuulla suapi kuokavvarrennii poekki vielä. Jo hajos yks pikkunen hara jolla kukkapenkkijä kaevo, jäe varsj kätteen :) Kottikärrille se ee vielä oo suanna vahinkoo aekaseks. Ja taetaa vielä toeset oksasakset olla ehyvet. Toesistahan leovvat nyrjähti het.

      Leekkurj tulj kottiin huollosta tänäpäevänä ja pelloo oekeen hyvin. Leekattiin jo sillä pihanurmee. Osashan tuo huoltomies sen kuitennii korjata vaekken ollunna piältä kahtomassa :)

      Poista