lauantai 5. syyskuuta 2020

Lokosa laavvantae


Sen vuan sanon että piloella mikä piloelle. Tämä plokihomma niät.
Äet ättäröepi ku ee satu kuvat oekeen kokosiks. Eekä meenoo niitä suaha tänne.
Eekä mistää sua mittää selevvee.
Joovunkoon kohta uuvven sihteerin ehtimmään. Ku tämä vanaha ee opi uutta.

No siitä seon kyllä hyvillämielin ku on suanna maljakoehin kukkasia.
Yks mukava immeenen olj niitä laettanna.
Ja ohanne kaaniita katella. Muistasj vuan tuo kukkiin suaja lisätä vettä niihin maljakoehin.
Oeshan niistä pitempi ilohhii ku oesivat veissä. Eekä kuiviltaan niinku kukkalaavvan kukat.


Laavvantaepävä. Ee kummosestikkaa uamusta valenna.
Vettä. Vettä. Vettä.
Vuan mukavahan tuo olj köllötellä pirtissähhii. Ku pihalla kuato vettä.
Iltapäevästähän tuo kirkastu sittä.


Ja kirkastu päevä muutennii. Ku saen niät pitkästä aekoo semmosen kunnon luujjötikän.


Meekäläenehhän ee siitä politiikasta piittoo pätkeekää. Eekä siihe puutu eekä tartu.
Vuan sevverra on korvaan tarttunna nuita uutisija kuunnellessa ja kahtoissa.
Että tässäkohen suatto sannoo että tulj iso jytky. 😄
Ja parasta siinä vielä se että sen sae syyvvä sohvaltakäsin.
- Kuulema vanaha ja kulahtanna peete siinä ni neon vuan luujjälet koristuksena.
Että oekeen on ollunna lokosa laavvantae.


 Iltapäevällä paesto aarinko pihalla. Kyökissä kokopäevän monta aarinkoo.












What do you want to do ?
New mail

14 kommenttia:

  1. No juu, kyä on kuule vika plokis eikä teijän äipäs, Iivari-kuoma, meinaan meijänkin äippä noit... ilmasee itteensä melko äänekäästi, ku ploki tökkii. Mut hei, lauantailuu pelastaa päivän ku päivän, ja kukat, lisäs meijän äippä. Joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oekeessa ootta kuomat, laavvantaeluu on kyllä semmonen että toellaannii paekkoo pahemmannii.
      Hyvähän tuo on kuulla että muillahhii on hankaluutta nuihen plokihommiin kansa.Ihan sillä vuan hyvä ettee äet oo se aenut jolla männöö hakkaakseen nuo hommat :)

      Poista
  2. Harmi, jos on vaikeuksia blogin kirjoittamisessa, mutta hyvin sai lukija kuitenkin tekstistä selvän ja kuvissa on Iivarin näköinen koira, että eiköhän se siitä taas ala lutviutua! :) Herkullisen näköinen luu ja kauniit kukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneks kuitennii jotennii ymmärrettävätä kirjotusta tulj ja vielä näkysällehhii äet sen sae :) Jospa se siitä alakasj luontuva. Vaekkee ihan satavarma kyllä voe olla.
      Luu olj oekeen hyvä ja sen kansa mänj aekoo telekutessa. Olj niin paenavahhii etten jaksanna sitä ies ite paljoo siirrellä. Onneks palaveluskunta olj valappaana :)

      Poista
  3. Me varmuuden vuoksi onnitellaan, kun ei ihan varmaksi tiedetä onko teillä siellä ollu päivänsankari. Kukat on vallan upeita, tosiaankin kuin pienet auringot!
    Meiltä on ihan menny sivu suun ne politiikan uutiset ja jytkyt. Lauantai meni Palvelijattarella kokonaan Yle Areenassa, kun katsoi kerralla sen uuden sarjan, jossa pääosassa Irina Björklund. Eukko sanoo, että nyt ei tarvitse sen sarjan aikatulun mukana elää, kun tuli katsotuksi kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iha olj hyvästä syvämmestä nuo kukat ja iliman mittää päevijä. Se ku sattaa jokapäevä ni männöövät kuulema penkissä äkkiä piloelle. Ja kukkiin kasvattajalla jo jokapaekka niitä täännä ni jako sittä meellehhii :)
      Sitä sarjoo se äettii on havitellunna kahtoo. Ja sieltä vissiinnii Arreenasta. Ettee tarvihe jännittee ja ootella uutta jaksoo telekkarista :) Sen se kahto yhteen soettoon sen Kadonneen kirjeen arvotus-sarjan. Päevä mänj istuissa sen kansa! Sanoppa Palavelijattarelles että kannattaa kahtoo jos ee oo jo kahtonna. Hyvämmielen sarja se :)

      Poista
    2. Kadonneen kirjeen arvoitus onkin kiva sarja. Palvelijatar kiittää vinkistä ja taatusti vahtaa sen nyt kokonaan Areenasta.

      Poista
    3. Seon semmonen hyvämmielen sarja ja paranoo vuan toesella kaavvella :) Ee mäne hukkaan aeka sen kahtomisessa.

      Poista
  4. Opettelemista on Bloggerissa, mutta me saatiin jostain syystä nyt blogiin isommat kuvat paremmin asemoituna kuin ennen.

    On tosi kauniita kukkia, näyttäisi olevan useampi kimppu... onnea vaan, ja jos ei muusta niin auringonpaisteesta pirtissä ;)

    Iivarin kuvat on taas niin hellyttäviä <3 Tuossa ensimmäisessä on se sama ilme, jolla Arttu yrittää viimeisenä keinona saada kiireisen / ärsyyntyneen emännän huomion puoleensa. Se onkin näköjään mäykkyjen tyypillinen muka-nöyrä aneluilme :D

    Mukavaa, että pääsit sohvalle luuhommiin! Kyllä se on mukavampaa pehmeällä, siellä missä muutkin istuu. Meikäpoikakin pääsee taas sohvalle, kun mamma on saanut sovittua itsensä kanssa asiasta kompromissin. Hypätä en saa, edes sen matalan korokkeen kautta, mutta mamma nostaa silloin, kun sen oma selkä antaa myöden. Pitää hankkia hyvät rohdot mammalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niitä kaks issoo kimppua nuita kukkasija. Eekä millekkää päeville oo tarkotettu, silimäniloks vuan.
      Äet sano että ee taejja paremmin tuota ilimettä kuvvaella ku justiisa tuolla muka-nöörä aneluilime :D Ehken suattaa olla jonniisortin aneluilime vuan ee mittää nöörin palavelijas aneloo, sanomminä. Kysäseppä vaekka Artulta onko sammoo mieltä. Paremminnii mahtaskoon olla tovi aekoo koerallesa-ilime :D

      Sohvalla on mukavata luutahhii jyystee. Ite oon kyllä hypännä ku on sevverra matala se. Ja jootusa oon siihehhomman ite, ee kerkijä äet nostelemmaan ku oon jo sohvalla. Vaekkee se kaet hyväks oo. Äet aenahhii koettaa estellä ja kieltää. Sano että pitänöökkö panna sohva selekänoja huoneeseen päen ettee poeka oo hyppimässä siihe.Vuan voepi olla sittä immeesillä hankalata istummaan pakkaatuva selekänojan ylj....
      Ehottomasti hyvät ropit mammalles että pystyy nostelemmaan sinua <3

      Poista
    2. Oikein hyvä täsmennys, juuri sitä aika-anelua tuolla ilmeellä harrastetaan ;)
      Meillä kuulemma olohuone muistuttaa enempi varastoa, kun sohvan edessä on aina joku este. En ymmärrä, miksi ei viedä esteitä varastoon ja eletä niin kuin muutkin. Joku syy-yhteys mun kroppaan, mutten nyt just hoksaa, mikä.

      Sano äetilles, että sohvalle hyppääminen lienee suht ok, jos selkäsi ei temppuile. Vaan alas sieltä ei saisi itse tulla. Milläs sen estävät, me ollaan nopeita.

      Poista
    3. No varsinaesesti se ee temppuile. Elikkä näkyvästi ee oo kippee.Aenakkaa nyt. Vuan kuulema takapiän liike on äetin mielestä jääkkee. Vaekka piäsen kyllä livakasti liikkummaan kuitennii.Enkä arista mistää kohasta. Silti seon sitämieltä että jossae suattaa olla jottae vikkoo. Vyssarj on nyt listalla kuulema. Kahtosj äet vuan mieluummin oman takapiäsä liikettä... :D

      Poista
  5. Mukava viikonloppu on ollunna.ja aurinko paistanu.ja välillä ropissu vettä.ja touhuu riittäny.ja nättiä kukkasia.ja sulla mahtava luu!🌞😊❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saetta ja paestetta on vuoromperrään ollunna. Yhtenä hetkenä paestoo killottaa ja jo kohta sattaa kuatamalla. Semmosta syksyvä tämä.
      Luu olj oekeen makkee ja kukkasettii vielä virkeinä maljakoessa :)
      Iha olj mukava viikolloppu.

      Poista