maanantai 7. syyskuuta 2020

Mitenkä on viikko alakanna?

Hilipeesti käpälätä toesen etteen...
Joskus näenniippäen. Sano äet. Harvinaesta herkkuva.


Välillä katasteluva. Mitenkä voepi sujakalla poejjalla olla nuin paksu varjo?
Eepä sempuolee...suapi syyvvä raahassa ite ja vuan varjo lihhoo...



Välillä vähä hittaampata männöö. Että pyssyy mamma tahissa matkassa.
Tinkii niät naru välillä sinkeelle mänemmään. Ku köntystellöö liijjan isot lenkkikengät jalassa.
- Ee ehken kannattasj ennee kasvuvvarroo ottoo. Tuolla ijällä.

 
Vielä on jokunen karvijjaenen jälellä pensaansyrjässä.
Ee oo linnuillekkaa kelevanna. Meekäläeselle kyllä kelepoo.
Vuan liijjan näkysänä on äet komentamassa poekkeen pensaasta.
Ku muka sittä närästää. Ja heenee syötättää.
Ja äet on työntämässä närästysliäkettä meekäläesen kittaan.
Syöpikö muka lehmä heenee sentaatta että närästää. Tahi hevonen.
Eeku sentaatta tietennii ku heenä on hyvvee.
Maestasj immeenennii ni tietäsj.


 Ja hophee vähä vaahtija pihapelliin immeenen!
Minä piilotan vinkun ja sinä etit...joskus näenniippäen. 😄











What do you want to do ?
New mail

13 kommenttia:

  1. Jopa oli mukava lenkki, ja päättyi hauskasti pihaleikkiin. Hienoja kuvia sinusta! Kyllä kelpais mullekin tuollainen pihamaa. Nauti sinä kamu minunkin puolesta. Heinällä herkuttelu pistää Palvelijattarenkin aina pohtimaan mitä seurauksia siitä saattaa mulle olla. Aina yrittää hillitä minun laiduntamistani. Luulisi kasvissyöjän tajuavan heinän herkullisuuden. Eipä ihminen paljoa muutakaan tajua...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuola lajisa hilipoo pihamualla. Vuan pittää pysytellä enämpi siinä rappujen lähettyvillä. Takapihalla suapi hyvin äkkijä kyytiläesijä turkkiisa. Niitä hirvikärpäsijä niät.
      Kuule niin minnäe oo uatellunna että luulisj äetinnii hoksoovan mitenkä on heenä hyvvee. Ku sehhii on kasvissyöjä. Vuan ee se oo vissiinkää ies maestanna. Eekaet se heenä ehken paljo syötynä kyllä liene kovin terveellistä koeralle...vuan eehän myö nyt sitä kilokaapalla syyvväkkää :)

      Poista
  2. Meillä menee työnjako näin: Aldo syö heiniä minkä ehtii ja Viliä närästää. Tai no, närästää, jos emme muista olla tarkkana sen syömisten kanssa noin yleensä. Heinää kestää jopa aika hyvin kohtuullisessa määrin syötynä. Luiden kanssa tein epätieteellinsen kokeen. Tulos: en huomannut mitään eroa tuoreen luun ja savuluun välillä. Molempia söivät hyvällä ruokahalulla. Helpottaa sikäli, että voi ostaa kumpia vain sattuu tarjolla olemaan. Murkkuikäinen Aldokin tuntuu jo hiukan puhetta ymmärtävän/tottelevan. Eikä hetkeäkään liian aikaisin!! Kalasääksetkin on jo matkalla toiseen kotiin kahden poikasensa kanssa. Tässäpä nämä tärkeimmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helepompata seon näköjjään kaverin kansa; toenen syöpi heenee ja toesta närästää. Meekäläenen itekseen jootuu molempiin hommiin.
      Vuan ee oo mukava vaeva se. Ja heenä on hyvvee välj´palaks :)
      Luut on kerrassaan hyvämmakusija syötävijä nehhii, oljpa sittä savustettu eli ee. Ee ihme että sielläe kaveruksille maestuu :)
      Niii...sehä on ymmärrys ja tottelu iha erj asija. Aena ee huvita totella vaekka ymmärtäähhii, niin seon vielä näen vanahemmallae ijällä :) Mukavata syksyjjatkoo sinne!

      Poista
    2. Kiitos toivotuksista. Eilen jäi mainitsematta, että tänä kesänä täällä on ollut punkkeja enemmän kuin koskaan. Harva se kerta on Vilistä löytynyt 3-4 punkkia ryömimästä turkilla kun on tullut ulkoa. Se kun on valkoinen pääosin niin onneksi näkyvät hyvin ja ne voi nypätä heti tuoreeltaan pois. Ennen kuin löytyvät omalta iholta... Olen sanonut, että talvella saa minua muistuttaa siitä, miten kiva on kun punkkeja (+hirvikärpäsiä) ei ole liikenteessä. :-D

      Poista
    3. Ootko kokkeellunna sitä punkinkarkotinta pantaan kiini? Semmosta ku mulla on tuo ruskee. Mulla ee aenuttakkaa punkkija koko kesänä vaekka niitä paljo kuulu olovan tiäläpäen.

      Poista
  3. Hyvin on viikko alkannu.ja oon poiminnu puolukoita.ja mustikoita,ja naattinna syyssäistä.🍁🌾🌻☀️

    VastaaPoista
  4. ai niin..ja karviaisia..nam!ja kohtahan saa niitä ulkovaloja laitella kun pimenee illat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltasilla pittää jo yheksän aekaan olla ulukovalot että näkköö iltasihillä käävvä. Nii on pimmeetä jo. Taskulamputtii pittää olla valamiina jos millonka tarvihtoo. Ja kohta poltellaan kynttelijä pirtissä :)

      Poista
  5. Karviaiset ovat herkullisia. Harmillisen harvoin ollaan niitä vaan mistään saatu tai löydetty. Hippu ja Myttö syövät heinää myös. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Menee myös pitkiä aikoja ettei heinä kiinnosta ollenkaan. Olen antanut syödä, ei kai se kamalan pahasta ole. Nautihan kirmailusta noin komealla pihamaalla!

    Hipun ja Mytön emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaekki marjat on maestuvija, jopa pihlajammarjat :) Niitä puttoeloo pihamualle ja sieltä niitä kään nappoomassa. Tosin ee mahalle oekeen terveellisijä lie.
      Kirmaeltu on pihamualla aena ku ee tule vettä taevaantäävveltä :)

      Poista
  6. Reippaalta näytät :)
    Mitä, tinkiikö ihmiset muka herkuista, jos närästää? Kyllä taitavat vaan ottaa jotain lääkettä ja jatkaa napostelua, mutta meitä vahditaan ja varjellaan niin, että elämä on paikoin jo melkein tylsää!
    Laitahan tassua toisen perään, pihalla ja lenkillä. Nyt on kivat kelit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä männään reeppaasti, usseemmin kyllä ee :) Vuan piäasija kaet lie että liikkuu ies jollaelaella.
      Eepä kuule toellaankaa immeeset herkutteluja vähennä vaekka tulisj minkälaeset närät ja viänteet. Aena jollae ropilla asettuu ja eekuvvuan uutta nuamaan :) Ja meekäläesen ee sua-lista pitenöö vuan. Ee oo reelupelj se.

      Poista