torstai 10. syyskuuta 2020

Sattaa ja ropisoo

 
Saetta kuataa taevaantäävveltä. Koko päevän. Uamusta iltaan.
50 millijä saetta on tullunna.
On kuulema kuukaavven saemmiärä yhtenä päevänä.
Jos se oes lunta ni sitä oes tullunna puolj metrijä. Se oes kyllä mukavata.


Vuan ku sae on ropissunna vuan. Ni pihallahan ee oo ollunna yhtää hyvä olla.
Just ja just oon pikasesti käännä kuistin toloppaan jalakoo nostamassa.

Ja tekemistä on pitännä koettoo ehtijä sittä muuvvalta...
Rojukoppoo oon kaevellunna. Ee mittää mukavata sieläkkää...


- Vae ottasko kuitennii pilikkupossun...


...vaeko ehken piikkipossun... vae punasen possun... kesäpossun...eeee...


- TUASKAA ee mittää tekemistä....
 

What do you want to do ?
New mail












6 kommenttia:

  1. Hehe, sulla on siellä lelukopan inventaario meneillään. On se kumma, että joskus ei kopasta löydy ainuttakaan viihdyttävää otusta. Mulla on sama juttu. Ja sitten joku toinen päivä tuntuu kaikki lelut ihan kelvollisilta. Tylsänä päivänä tyydyn levittelemään kaikki pehmot ja vinkut ympäri kämppää ja sitten menen sohvalle nukkumaan. Sieltä on hauska kuunnella Palvelijattaren motkotusta, että on kuin olisi pikkulapsi talossa, kaikki lelut hujan hajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on nii monneen kertaan jo selekattu ettee ennee kiinnosta. No ehken joskus hajotan ympärj huushollia nuo ja äet kerree niitä sittä poekkeen. Ku on ensin astunna usseempaan kertaan jonnii vinkujan piälle ja säekähtännä sitä volakkata :)
      Sullakiikko on sama tapa niitä levväätellä?
      Meelläe kuuloo monasti että ihanku oes pikkulaps talossa :)

      Poista
  2. Onko pilkkupossulla pilkkukuume? Olen kuullut että possuilla voi olla semmonen tauti... Punkeista vielä, että ei niihin tepsi mikään. Vaikka on lyhyttä heinikkoa aika paljon, niin koirat tietty haluaa myös tuonne pitempään heinikkoon ja siellähän on sitten ihan ehtymätön punkkivarasto. Koirat saavat liikkua vapaasti missä haluavat koska ovat (toistaiseksi?) pysyneet kotosalla. Kun ei ole kiinnostusta edes riistaan kummallakaan - eikä muita koiria kovin lähellä.
    Ja toden totta, ajankulu on ongelma meilläkin huonolla säällä (ja joskus muulloinkin). "Tuttuja vieraitakaan" ei ole aikoihin käynyt koiria viihdyttämässä, erinäisistä syistä johtuen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eekaet liene mittää taatija...seon sen rotunen tuo pilikkupossu :)
      Suattaahan se olla pitkässä heenässä meleko hankalata niitä punkkija estee tulemasta. Vaekka oes minkälaenen karkotin. Meekäläenen ee pitkässä heenässä oo kulukenna ni ee senkää taatta oo ollunna niitä inhotuksija turkissa. Muuten on se karkotin toeminna tuossa lyhyvemmässä ja lenkkitiellä.
      Kyllä se joskus on mukavata jos joku oekeen asijjoekseen viihyttää :) Harmi ettee meelläkkää niitä muita viihyttäjiä liijjemmin oo näkynnä.

      Poista
  3. Mäyräkoira on tunnetusti vaativa ja hetkessä kyllästyvä rotu. Samat leikit ja reitit ei kauaa kiinnosta, pitää olla vaihtelua elämässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seon niin totta! Vaekka jottae ruttiinija pittää olla ni ee liikoo. Vaehteluva pittää olla kansa. Kyllä tympii sama lenkkitie jatkuvasti. Ja samat rojut lelukopassa. Vaehteluva elämään, kiitos :)

      Poista