torstai 17. kesäkuuta 2021

Työlästä aekoo

Kyllä seon kuulkee kovvoo hommoo. Ja työlästä. Olla määräkoera tässä huushollissa.
Kesäsä talavesa eekuvvuan kuuvven jäläkeen vetämmään immeestä lenkille.
Ettee kokonaan lehmäävvy makkuuasentoon.
No eepäsilti. Oljhan tuo kyllä ihan kohtuullisen raetis ilima.
Eekä niitä itikoetakkaa. Että olj se ihan mukavata sielä tallustella.

No toemperrään ee tässä oo immeenen jootanna lehmäätymmään.
Siitä on nuo kusijjaesarmeejjat pitännä huolen.
Jotka vyöryy lattijalistan välistä ja lasin pielistä tuppaan.
Että työlästä aekoo seon ollunna sillähhii.
Jos lie kusijjaesillahhii.


Tämmöset asseet on käätössä ollunna. Ja vielä ne rasijat piälle.
Mittää eistännä. Kaahtuvat vuan. Monta päevee sitä on kestännä.
Ja nyt taetaa olla ensmänen päevä pitkää aekaan.
Että on vuan joku tiijjustelija pistäännä kuikistamassa.
Ja paenellu takasi. Ennenku äet on sen kerinnä piästee päeviltä.
Ee vielä uskalleta toevoo parasta. Että oes se sakki kuoleonna kokonaan.
Äet jo varulta hällyytti semmosen oekeen tuholaestorjujan.
Tullenoo ens viikolla jos ee tuo mänö asetu.


Tuaskaa ee suanna äet näetä kuvija asettummaan mieleeseen järjestykseen.
Tämähhii kuva on sillon myräkkäpäevän iltana otettu. Lasilläpi.
Että oes kaeketi kuulunna tuonne alakuun...



 Ja pakkohan seon sevverran tuohon siäasijjaannii puuttuva.
Että kuulu semmoset tappohelteet tulovan.
Koetin tuossa säehehhaltijan kansa neovvotella. Ykspuolisesti kylläkkii.
Että pistäsj nyt ies puut kunnolla heelummaan. Ni suatasj sitä tuulta silläkeenon.
Oes mukavampoo.
- Ku eekös se tuulj tule justiisa siitä ku puullatvat heeluu... 😉







12 kommenttia:

  1. Sitkeät on alivuokralaiset, kun eivät muuta pois minkään myrkyn voimalla. Merkillistä etteivät kirjaviisaat osaa valmistaa laboratorioissaan päteviä karkotteita! On menny oppi hukkaan tai on tullut valituksi väärät kurssit opintovaiheessa. Kaikki pitäisi itse tehdä!
    Tänään on luvassa tosihelle. Me ulkoistettiin itsemme ennen seitsemää aamulla. Ei ollut kuin 18 pykälää lämmintä ja kiva tuulenvire kävi välillä. Ihan mukava lenkki. Tällä hetkellä aamu on edennyt puoleen kymmeneen ja mittarissa on 20 astetta. Saattaa tulla lämmin päivä. Sinnitellään ja etsitään varjoisat paikat. Kivaa perjantaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläpä kamu muuta virka! Koronarokotehhii tekastiin alle vuuessa vuan kusijjaesmyrkkyvä ee kukkaa! Kyllä on immeesellä hermo tiukalla.
      Myökii käätiin uamusilla aekasi lenkki ku tiijjettiin että (liika)kuuma päevä tulloo. Ja niin tulihhii. Sitä kaet seon nyt tiijjossa usseemman päevän, aekasija herätyksijä.
      Koetettaan kestee, vielä se talavi tulloo :)

      Poista
  2. Harmin paikka, kun ne murkut änkee teille sisälle. Olisivat tosi hyödyllisiä ja kunnon kansalaisia, jos pysyisivät omissa keoissaan tai maakoloissa. Ihmisten asuntoihin eivät toki kuulu, toivottavasti pian älyävät sen itsekin, että saatte rauhan mokomista. Yhdessä asunnossa me oltiin ihmeessä sokeritoukkien kanssa. Ne voittivat ja muutimme pois. Silloin ei älytty vielä, että taloyhtiön velvollisuus on häätää tuholaiset, jotka leviävät joka kämppään. Samanlaiset vihulaiset tulivat sitten melkein uuteen asuntoon kerrostalossa. Koko talon asunnot myrkytettiin kahteen kertaan ammattilaisten voimin, ja niistä päästiin.

    Säät vaihtelee kyllä laidasta toiseen. Meilläkin oli tiistaita vasten melkoinen myrsky-yö, ja tänään näyttää helle kuumenevan aina iltakuuteen asti, jolloin pitäisi aste kerrallaan hellittää yötä kohti. Makuuhuoneen ikkuna on jo peitetty kahdella verholla, viime helleviikosta viisastuneena. Vaan kuinkahan toimii, kun monta päivää taas paahtaa...
    On varmaan alistuttava turkin kasteluun ja muihin ihmisten viilennyskeinoihin, vai mitä olet mieltä Iivari-kamu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä suapi tulla meellehhii joku oekee myrkkymies ku ee omilla konstilla nuo asetu! Vaekka kallista lystijä se semmonen on...tulloo kusijjaesille hintoo :( Immeenen hyppee joka seenän rakkoo vahtoomassa ja on valamiina nitistämmään jokkaesen vipeltäjän.
      Kyllä se taetaa ensviikko männä helteen koorissa! Ee naarata kyllä.
      Onneks on tuo viilennysvehe seenällä. Suapi äkkijä mökin kylymäks. Että ehken siästyn siltä turkin kastelulta :)
      Koeta kamu kestee ne kastelut ja valelut. Samahan seon mitenkä sitä viilenöö olo kuhan viilenöö. Vuan kyllä tässä tulloo talavee ikävä :)

      Poista
  3. Meillä oli joskus ilmeisesti muurahaispesä sisäsaunan alla. En tiedä miten sinne päätyivät, mutta tällaista myrkkyä käytettiin: https://baygon.fi/muurahaissirote/?gclid=EAIaIQobChMI4_TRkfGg8QIVFRF7Ch2eRA34EAAYASAAEgJ5dvD_BwE
    Oletteko kokeilleet? Meillä saunaan uskalsi laittaa kun koiralla ei ollut sinne pääsyä. Sitä siroteltiin muurahaisten reitille, josta myrkky sitten kulkeutui pesään ja koko pesällinen kuoli pois, ei ainakaan enää ole moneen vuoteen näkynyt. Ja jos näkyy, niin heti vaan uudestaan myrkky käyttöön. Mutta voi olla, ettei teillä voi tuota käyttää, jos murkkuja tulee sellaisista paikoista sisään, missä sinä, Iivari pääsisit vahingossa lipomaan myrkkyjä. Lipeksiminen ei käy!

    Joskus jostain luin, että kukkapenkkejä yms. ei kannata kovin lähelle talon seinää perustaa, ne juurikin saattavat aiheuttaa muurahaisongelmaa. Aikoinaan kun muutimme tähän, tässä oli juurikin noin ja vuosien varrella kukkapenkki jos toinenkin on kadonnut tai siirretty kauemmas. Ehkä se juuri aiheutti meidänkin muurahaisongelman aikoinaan. -Ellieli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota muurahaesraetta ee sua mistää. Jokkaesen kaapan ja nettikaapannii varastosta on loppunna! Liekkö tuo korona viennä kyyvvin siltäe ni on jiännä jonnehhii jummiin koko myrkky. Se oessii tehokasta. Äet on nuita muita laettanna ja vahanna etten piäse lähellekkää. Ee kyllä tie mieljkää ku haesoovat pahalle.
      Äet sano että nurmikottii kuorittaan talon ympäriltä ja tehhään siihen kivijalakaan semmonen myrkkyvyöhyke :) ja tietennii sittä laetettaan jottae etten minä siihen piäse. Tiälä on kuule tosj sota käännissä.

      Poista
    2. En tiedä missäpäin Savoa asutte, mutta just kurkkasin netistä, että Kuopion Puuilossa olisi vielä rajoitetusti satavilla. Kannattaa tarkastaa vielä onko, ennen kuin lähtee hakemaan, jos ootte sielläpäin. Kärkkäselläkin näkyisi olevan verkkomyynnissä: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/baygon-250g-muurahaissirote?id=100726207&gclid=EAIaIQobChMIz8K56r6j8QIVTRV7Ch2pvQuyEAQYBSABEgIRI_D_BwE

      Niin ja tuo ei ole rae, vaan sellainen jauhomainen sirote. Murkut sitte tallustaa siinä ja vie myrkyn pesään, niin kuolee koko pesä. Yritetään tässä vaan auttaa tuossa teidän sodankäynnissänne.

      Poista
    3. No niimpä toellaan näätästää semmosta sirotetta olovan. Meellä on vähä samammallista jota vetteen sekotettaan taekka kylyvetään semmosennaan. On sinne Kuopijjoon matkoo meeltä semmonen 100 km ni pitänöö katella jos tuota sammoo lähempöö löötäs. Semmosta isompata raetta on äet ehtinnä vuan seon se mikä on loppunna mualimasta. Kiitos vuan avusta! :) Kyllä on kaekki apu ja neovvo tarpeeseen.

      Poista
  4. Hellettä on tosiaan tiijossa, kuomahyvä, joten parasta pysyä pirtissä. Kusiaiset on kummaa porukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eepä hirveesti tie mielj männä tuonne pihalle ku on ihan liijjan lämmintä näen määräkoerallehhii! Ja muutennii ku äet niitä kusijjaesija myrkyttää. Neon sittä vihovviimistä sakkija!
      Koetetaahhan kuomat pärjätä kuitennii vaekkonnii hellettä :)

      Poista
  5. Tosi inhottavaa, että muurahaiset yrittävät muuttaa teille! Voisivat nekin nähdä sen vaivan, että tekisivät oman pesän ihan itse jonnekin etemmäs!
    Toivottavasti olette selvinneet helleaallosta. Me ollaan lähinnä vietetty aikaa sisällä, kun ilmalämpöpumpun alla on niin mukavan viileää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No justiisa samallaesen viilentimen iärellä oon minnäe oleskellunna. Kyllä on mukava se :)
      Nii on kusijjaeset tykästynnä meejjän huusholliin. Ee vuan oekeen sovittas asustammaan yhessä. Äet on niitä koettanna suaha hävijjämmään.Mitenkä käänöö siinä kahakassa. Oesivat toellaannii suanna tehä oman huushollisa jonnehhii kaavvemmaks, oes tuossa tilloo kyllä!

      Poista