maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ee männy putkeen...

Mahotonta rumuamista ja ähinätä. Kolinata ja mannaeluva. Koetin siinä ottoo pikku unosija uamulenkin jäläkee, ku rupes kuulummaa tuommosta. Pakko ol viäntäätyvä kahtommaa.
Mamma könöllää tiskapöövvä eissä. Ruuvvimeesselijä ja kaekennäköstä härpäkettä lattijalla.
- Mittee täätistä siellä tiskapöövvä alla könyvät?  Mittee ihmettä on tekkeellä? minä siihe ihmettelemmää. - No aakasen viemärputkee, äet tokas ja työnty pöövvä alle peremmälle. Tuostapa sitä ee hyvvee seoroo, uattelin ku se sohi meesselillä muoviputkee. - Minkätähe et paa sitä lillettijä sinne putkee, minä rupesin kyselemmää, sitä mikä ne aakassoo? - Monta pulloo oon sitä sinne työntännä eekä mittää aata, äet jupis, oma apu paras apu. 


- Äet, mittee ihmettä tiet sielä? Oota minä tulen appuun...

Sittä se sae sen putkempiän irti ja vettä lattijalle. Jossa onneks ol sanomalehtijä. Sittä tyhjäs sieltä semmosta mönjee roskii. Kapalti pesemmään sen putkempätkän ja rupes sittä sorkkimmaa sitä kiinniolovata putkee. Ja meesselillä reekä sormee. Onneks. Ettee putkee. Sitä kahtoessa tul kyllä mielee joku katastroohvi- elokuva. Niinku vaekka tappajahae. Se missä se kömpelö otus ullottaa veissä juluman näkösenä ja ver lentää. Aekasa ronkki sitä putkee ja sittä kiinni altaasee se. Laski siihe vettä. Ja  se ves männii siitä toesee altaasee. Eekä tippookaa sinne viemärputkee alas.
Huomenna tulloo sittä vissii iha oekee putkimies.

Ohan tuota ollu tännäe päevänä kaekellaesta. Ku iha esinnä lähti minun peti uamusilla pihalle. Muka tuultummaa. Sittä mäntii lenkille. Viileellä. Ja sittä tuo putkiin sorhoominen.
Tuossa iltapäevällä viilen ilima  ja mäntii vähä käppäelemmää. Onneks kerittii pihhaan takasi just ja just ku alako mahottomasti tulla vettä. Ja ukkonen möörähtelemmää. Ja onneks kerkis mamma sen minun petin pelastoo sieltä pihamualta, ettee kastunna.
Vähäsen aekoo tuossa tuon lötsäkkeen kansa riehuin. Mua ol märkä ni ee ollu mukavata.
Vuan niimpä se tuas on yks uus viikko alakanna. Ja ensmäenen päevä siitä kohta männy. Vaekkee iha putkee männykkää. Heh.
Mittään kaekkee tullennoo tällä viikolla ettee...


13 kommenttia:

 1. Ihan tässä tukka pystyssä luettiin, että mitä seurasi sun mamman putkiremontista. Ehdittiin jo nähdä keittiö tulvan vallassa ja mamma huuhtoutumassa pihalle veden mukana. Ei osattu verta mielikuvaan liittää. Kuule Iivari, kyllä sun varmaan pitää vahtia sitä mammaa tarkemmin, tuntuu olevan toimen nainen.
  Meillä ei sada eikä murise ukkonen. Mutta joku tiesi kertoa, että sääkartat näyttävät salamoita ja vesipisaroita koko Suomeen ensi yöksi ja huomiseksikin. Jokohan alkais hellittää tämä yletön helle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitäshän sitä vahtija. Pitäs olla silimat selässähhii sen kansa! Misteepä sitä arvas että se tuommossee hommaa ruppee iha äkikseltää ja uamutuimaa. Onneks älys lopettoo ennenku tul isompata vahinkoo.
   Vuan kuulehha juttuva. Luvitko että viikolloppuna tulloo Venäjältä semmonen superhelle, +35 astetta! Näky iltapäevälehet siitä kirjottavan. Mittees sitä sittä tehhää? Ee naarata kyllä!

   Poista
  2. Kuultiin siitä superhelteestä. Ai itänaapuristako se tulee? Siellä taitaakin nykyisin olla muutenkin kuumat paikat. Saisivat pitää helteensä. Iivari, pitäiskö meidän laittaa pakastimeen jäitä tulemaan? Jos niitä kuutioita sitten ripottelis vesikuppiin, että sais raikasta vettä, kietois jäitä pyyhkeen sisälle ja asettuis päälle makoilemaan...

   Poista
 2. Ihan tuntuvat olevan vahdittavia nämä äipät vähän siellä sun täällä. Ryhtyvät hommiin, jotka kuuluvat EU-direktiivit täyttäville ammattilaisille. Meillä yritettiin värkätä sähköhommia, onneksi paloi vain sulake. Sitten oikea sähkömies, joka teki homman viidessä minuutissa. Äipältä paloi sitten sekä käämi että hihat, kun se näki laskun.

  VastaaPoista
 3. Hui! Onneks ee oo vielä sähköhommii meejjän mamma yrittännä! Siinä kärähtäs varmaannii koko mökki! Onneks ee käännä teelle pahemmin. Vahittavija tuntuu olovan nii siellä ku tiällähhii.
  Riittää meellä hommija nuita paementaissa!

  VastaaPoista
 4. Hui, jouduitte rehkimään viemärin kanssa helteellä. Tosin meilläkin emäntä on myynyt niin monta huonekalua tänä kesänä, että meni ostamaan yhden pienen koottavan hyllyn. Sen kanssa tuli hiki tänään :) Niin kuin ei muuten jo olisi ollut...

  Teil on satanu! Oi-joi, koska ne pilvet ehtii tänne ja onko niissä enää vettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee jiäny tuoho eeliseen tuo viemärhomma. Joku pöhelö se ee anna periks :)
   Meellä sato tok tänähhii päevänä ja ukkonen jyrissy usseempaa otteeseen. Kyllä niihin piliviin vielä sevverra jäe vettä että riittää teellehhii :)

   Poista
 5. Olettepas olleet aktiivisia kun ihan putkihommia ja Iivarilla raskas vastuu työnjohtajana. Toivottavasti saatte putket pian kuntoon että voitte ottaa rennosti sitten jos ne superhelteet hyökkää.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Vahata on pitännä. Eekä jiännä ies keettijön putkii se homma. Vessassa sama juttu. Onneks putkimies käv viimistelemässä homman. Ee iha jiännä meekäläese vastuulle :)

   Poista
 6. Joskus on päiviä, että mikään ei onnisstu. Silloin kannattaa jättää putkiremppa suosiolla tekemättä. Autsch reikä sormeen? Siellä mönjässä on varmaan miljoona pasiliskoa... No tuollaisii juttuja sattuu. Ette arvaa, miten monta kertaa itsekin olen viillellyt ja pistellyt reikiä käsiin, vahingossa tietty. Terveisii Savoon, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päevä on jottae mikä ee onnistu :) Se pan semmoset kertakäättöhanskat sejjäläkee ku reekä tul. Eekä se onneks ollu ku semmonen pikkunen vuan.
   Tuolla meejjä naesella pitäs olla semmoset viiltohanskat kaekissa keettijöhommissahhii...

   Poista
 7. Putket ja pussit on pare jättää alansa ammattilaisille! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetappa suaha se tuon immeesen piähä mänemmää ! :) Sillon putkiaevot :D

   Poista