torstai 14. elokuuta 2014

Arki

Luatupäeviin putki katketa pätkähti. Ennenku ies kunnolla piäs alakuusakkaa. Nuor emäntä lähti kottiisa uamusilla. Ja arki alako kotona het.
Iha ennevvanahasseen aekaa mäntii lenkille. Ku nyt sitä viileempätä on ni ee tarvihe uamulle ja illalle ajottee kääntijä. Kyllähä tuo mänettel. Ja vettähii on viimennii suatu rivvaas. Pilivethä on männä huristanna tästä ohite melekeen jokapäevä. Ja muualle on satanna.Vähä on tuntunna semmoselta kuivakalta tuo päevä. Satteesta huolimata. Oekee on pitännä miettijä mitenkä sitä ihteesä nyt viihyttäs. Jottaehan sitä pitäs keksijä...

- Hmmm... siinoes pallo...

- Äet män keettijjöön... nyt jos hilijoo luikasen tuosta kuapin sivute...

- Hahaa... suorootietä sen petille...eepä huomanna. Nyt pallon kansa kunnon pelit ja mylykkyyt!

- No eekä! Täätinenkö se nyt mamman siihe lennätti...- Ehämminä tiälä riehu ku pallo karkas iteksee tuoho! Poes olin mänössä sitä ottammaa ku tulit... En oo petilläs riehunna!

- Voe rihvel! Mittees sitä nyt sittä keksis...

Aena sitä jollae konstilla on iltaan piästy. Eekä nytkää paljoo puutu. Illasta niät. Kyllä en oo tykännä siitä että lopettivat telekkarista sen Kyläsaeraalan. Se sittä piristi tätä arkee. Iha on männy pilalle hommat sentähe. Ku ee ennee oo semmosta kuvan hammastikkuohjelmata. Sehhii pittää nyt syyvvä omissa oloessaa ku ennen aena söen sitä sen ohjelma aekaa. Ja yhessä äetin kansa sitä katottii.
 
 Kyllä taejjan laettoo Ylelle valituksen mänemmää. Että nuin sitä koerii ja emäntii yhteestä aekoohii vuan koetettaan supistoo. Eeköön tuo riittäne että supistaavat nuita ohjelmijjaa. Ku ee nykysi tule ku uusintoen uusintoja.  Että elekeepä puuttuva meejjä koerii asijoehin, arvosat ohjelmapiättäjät, ja Kyläsaeraala takasi äkkijä.
 
No suatiihhan myö uutta viihykettä kyllä. Ollaa kuunneltu juutuupista semmosta ku Immo Kuutsan Kesätukka. Sielon par kappaletta nohevija nuorija miehijä jotka on tehneet mahottoman hyvijä esityksijä omassa kotistutiossasa. Myö ollaa kyllä niihe vanija nyt.
 


Mitteepä tuota nyt sittä ennee tähä aekaa muutakkaa ku jonniisortin tirsat. Ennen sitä iltalenkkijä. Ja sittä vähä palasta.
Hyväpä on sittä täävellä mahalla kelletellä uamuu.
 
 
 
 


8 kommenttia:

 1. No pitipä olla, että Iivarin Äet siihen ehätti tulemaan! Huono taiminki kerta kaikkiaan. Jospa olisi kirjeitä ilmestynyt ja vielä uskaltaisi ne lukea tienposkesta lenkillä. On ne kärmekset varmaan jo luikkineet koloihinsa. Se olis aika kiva päätös päivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aenahan se jootuu justiisa sinne minnekkä ee tarvihtis. Ee ollunna postija tievvarressa. Ol niitetty tierreonukset nii ettee korren kortta ollu pystyssä. Toesaalta hyvä ettee kiärmekset pesi sielä, toesaalta huono ku ee oo niitä postija sielä nyt. Mutta iltahepulit vetäsin pihalla äskön:) Se ol iha hyvä lopetus tälle päevälle.

   Poista
 2. Palvelijatarkin aina ilmestyy paikalle juuri kun olen puuhaamassa jotakin ei-sallittua hauskaa. Viimeksi tänään olin vähällä onnistua piilottamaan ruston Sen tyynyn alle. Se peijooni pelmahti makkariin ilman aikojaan. Kyllä harmitti! Olis ollut hauska nähdä Sen ilme, kun olis löytäny lihaisan ruston tukastaan.
  Maalatkaapas mammas kanssa iso plakaatti "Kyläsairaala takaisin!" Minä Palvelijattaren kanssa lähden sitten televisiotalon eteen mieltä osoittamaan. Parasta olis, jos tekin tulisitte mukaan, saatais joukkovoimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on joku semmonen tutka, usko vuan! Uavistaavat het. Oes ollunna makosa yllätys ku oes ruston tyynysä alta löötännä :D Harmi ku et kerennä.
   Myö voejjaa tehä semmonen lakkaatti ja laettoo sinne teelle. Paremmin ne teejjät ottaa huomijjoo ku jos myö sinne tultas. Se ku ee tuo mamma ossoes suutasa pittee sookalla kuitenkaa...

   Poista
  2. Heh, ei tarvittais megafoonia mielenosoitukseen, kun meidän mammat pajattais stereoina ; )
   Huomasitko muuten, että Takun matte vastasi blogissani niistä valjaista? Löytyvät googlettamalla hakusanalla Annamiini. Siellä on hyvät kuvat ja sivut niiden tuotteista ja Palvelijatar pisti jo tlauksen sinne valjaista : )

   Poista
  3. Nii onnii! :D
   Näättää siltä että meekäläenennii valjastettaan uusilla valjaelle... jos ee jiä mamma juahkoomaa vielä.

   Poista
 3. Varo Iivari syksymmällä jos otat tuon hienon keltasen pallon ulos, on niin ruskanvärinen että voi hukkua sinne puiden lehtien sekaan. Ei oo tirsojen voittanutta, sellaiset pitää ottaa päivällä aina kun tilaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en sua viijjä pihalle justiisa sentähe ku suattaa hävitä. Ja tykkeen sen kansa pelemuta sisällä. Semmonen sisäpallo :)
   Tirsat pittää määräkoeran terävänä :D

   Poista