sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kaevuhommissa

Joka aparaatista tulloo urheeluva. Miehet heettää keehästä. Ja sempäevänen metakka telekkarissa. Savompoeka on kuulema johossa. Ee oo tullunna Pielaveen ennätystä. Vuan kuitennii suattaa Eoroopan ennätys tulla. Näkkyy ne nuita isojahhii poekija nuo keppiin viskelyt kiinnostavan.  Sitähän sitä minnäe oon harrastanna. Tiijjä vaekka iha mestarruustasolle yltäs jos kokkeelis.

Hyvä ilimahan tuo on olluhhii pihalla puuhastella. Huomenissa jo sittä vissii sattaa. Enkä oo lenkillä lyöny maehinkaa. Vaekka kaks pitempöö lenkkijä on jo tehty. Ja äet tuntu haekaelovan vielä semmosta lyhyvempätä. 


Syksynnäköstä ruppee jo olemmaa. Pihlajahhii on jo vähä ruvenna värijjää vaehtammaa. Ja nuita punasija marjoja tiputtelloo pihamualle. Pahammakusija ovat. Pit maestella. Kyllä en tykännä. Onneks ovat nii rupusennäkösijä ettee sua mamma piähäsä ruveta niistä mittää tekemmää. Vaekka ee kaet siitä kyllä takkeeta oo. Sen tuntiin. Männäsyksyset karvijjaeshillottii syömätä. Ku tul nii pahammakusta.

Mullon tänäpäevänä ollunna semmonen rojekti... ku se karkotinvempele töröttää tuossa aejjavviärällä puolen. Ja vähämpiästä vinkassoo...


...ni sepä rupes minuva kiinnostammaa. Kuonoha ee mahtunna mistää ravosta sitä tutkimmaa. Ni uattelin sittä ite vähä suorittoo kaevuuhommija. Että jos vaekka piäsis siihe lähempätä tutustummaa.

Kerkisin hyväaekoo kuoputtoo. Ja saen jo otettahhii vähä etuhampaella tuosta aejjarreonasta. Sittä ilompillooja ilimesty paekalle. Tietäähän tuon mittee siitä seoras...

Lysti loppu lyhyvveen. Vuan kyllä minä sittä ihmettelen. Että ku se aena sitä sannoo että minnoon ooto koeraks ku en kuoputa mittää. Muuta ku sen petijä. Ja sohvoo. Ni sittä ku kuoputan, ee ookkaa hyvä homma. Het kiellettään. Että siinon jo toene perusoekeos joka sittä evättii.
Että männöökö tämä nyt tältäkkää osin iha oekeen?
Taetaa tulla lissääs siihe eelisseen Kiärijäesen paperrii...
13 kommenttia:

 1. Teki niin tai näin, aina se on väärinpäin. Orjien mielestä. Ole siinä sitten nohevana koirana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläpä muuta virka...Sen kerran ku koettas tehä jottae lajillesa ominaesta ni ee oo hyvä...! Pitänöökkö ruveta vuan tassut ristissä makkoomaa!

   Poista
 2. Määkään en ossaa kuoputtaa maata muutako ommaa koppaa. Mutta jospa se onki siittä kiinni, että pittää löytyä jottain tosi mielenkiintoista. Jos kuoputtaa palijo, niin ei tarvi leikata kynsijä. Kuulemma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meellä on tuota ihmetelty ku en oo mitenkää hanakka nuihe kaevaaksiin perrää. Sittä ku ruppee puuhastelemmaa jottae semmosta ni eepä kelepookkaa.
   Justiisa kerittii kynnet multa nyrhätä. Sentähe en varmaa tuon isompata kerinnä suaha aekaseks ennenku homma keskeetettii. Oo tässä sittä nuihen kansa!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin ekan kommentin kun oli jostain syystä laittanut ylimääräisiä kirjaimia sinne sun tänne...Piti sanomani että jännä oli Keihäskisa. Hienoa että Savon mies voitti ja pääsi vihdoin eroon lempinimestään 'Ronssi-Ruuskanen'. Nythän meillä on 'Kulta-Antti'. Ei ole johdonmukaisia aina nuo mammat ja emännät, on huomattu täälläkin !
   t. Nero

   Poista
  2. Niihhän tuo voetti. Savompoeka :) Hyvä homma sille.
   Nii...oeshan se hyvä tietee että mittee sitä sittä oekee suap tehä ja mittee ee. Ku ee oekee kohilleen satu nuo millonkaa.

   Poista
 4. Kuoputtaminen on yks ihmetys täälläkin. Jos sisällä on pahvilaatikko, saan kuopia sen sisällä oikein kunnolla, joskus emäntä tulee oikein näyttämään mallia... Jos kuoputan pihassa (entisessä omassa tai kenen tahansa puutarhassa), tulee huutia. Ei ymmärrä. Eteisen mattoakaan ei sais kuopia. Ainakaan niin paljon mutkalle, että emäntä ei pääse ovesta sisään... =D

  Sinusta on kyllä kivoja kuvia. Jospa emäntäsi kuitenkin hiukan tykkää noista kaivuuhommistasi, ei vaan voi myöntää, kun on pakko kieltää. Ihmisten oikkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkeesin sohvoo kuoputtoo parempaa kuosii vuan eehän sitä sua tietenkää. Ja pihalla talavella oekee mallija äet näättää että kuoputtasin hankee. No sehä on kylymee. Kuka sitä nyt kuopii ku käpsät jiätyy. Tuota nurmee oes parempi vuan ee sitäkkää sua. Ota sittä selevä näestä...!
   Malli oes hyvä vuan harvakseltaa sattuu kuvat kohillee, varsinnii ku äet kuvvoo :D Mukava alakavata viikkoo sulle Arttu, ja Mai-emännälle kansa! :)

   Poista
 5. Hyvän alun just olit saanut kaivaukselle. Että pitikin vääpelin ehtiä taas paikalle! Minä tässä räknäsin, että koirapuistossa saan kaivaa ja kuopia, sohvalla, Sen sängyssä, parvekkeen matoilla ei saa kapsutella eikä nojatuolissa. Parvekkeen mattojen alle saa piilottaa herkkuja, jos homman hoitaa kuonolla eikä kynsillä. Sänkyyn ei saa piilottaa mitään millään menetelmällä. Hyvin nuo säännöt muitan, mutta noudatanko onkin sitten toinen juttu : )

  Sateiselta näyttää tämä viikko, mutta ei haittaa kunhan pitää pausseja välillä. Mukavaa maanantaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párekin Palvelijatar18. elokuuta 2014 klo 10.41

   Pitäisi laittaa tähän kaikki kirjaimet jonoon, niin saisit Iivari sitten laittaa niihin sanoihin, joista joku kirjain puuttuu.

   Poista
  2. Niihhän se jootuu sillon ku ee pitäs. Sohvassa ja nojatuolissa oes minummielestä parasta kuoputella. Ee anneta. Äetin petillähhii tykkeesin kuoputtoo. Ee anneta sielläkkää. Sittä ku kuoputtas pihalla, ni eepä kää sekkää. Oes sittä mukava tietee missee sitä suap kuoputtoo!?
   Satanna on tänäpäevänä nyt iltapäevästä. Eepä tuo haettoo. Kahtelen lasista pihalle... Mukavata muanantaeta teellehhii! - Se ee haettoo jos puuttuu kirjaemija. Äetiltä jiäp joskus joku tärkee sanahii vällii :)

   Poista