tiistai 5. elokuuta 2014

Muutoksija

Kovasti on nyt ollu esillä tuo kiärmehomma. Ukki ol kyllä sitä mieltä että lie ollu joku harhaatunna otus se aato alle jiännä. Että jos niitee enämpee oeskaa. Tae aenakkaa tänne tulis. Äet on kyllä nyt toesta mieltä ja vaahissa. Ja vahissa.

Se on iha omavaltasella piätöksellää vaehtanna meejjän lenkkireetin. Nyt männää ersuuntaan kokonnaa. Ja mehtätielle vasta sittä ku on varmasti joka otus horteessa. Minen tuosta uuvvesta suunnasta tykkee yhtää. Ku siinä pittää männä isontien ylite. Ja aatoja männöö nii turkasesti.
- Ni että ehämminä niitä aatoja niin pelekee... ee sillä. Vuan ku on sittä semmosta ootoo tietä mitä männää. Ja synkkee mehtee kahempuolen. Haesoo nii erlaeselle sielä että eppäelyttää onko iha turvallista.

No sittähän se äet vaehto minun narunnii lyhyvempää. Enkä sua ennee ojavvarsvesakoessa rymytä. Enkä paljoo tievvarsheenikkookaa haestella. Kohta varmaa pittää opetella lentämmää että suap lenkkisä tehtyvä. Että on tässä iha liikoo nyt yhelle kertoo tuota muutosta. Yhen lierojjuuttaan takija.

- Mahollisimman kovvoo kopallusta kepakon kansa ni jospa lähtis kaekki pooat ja muut lierakkeet...

Pihallahhii on ruvenna tulemmaa kaekellaesta. Tuonnii pikku pöhheekön se niisti muantasalle. Ja sammoo tietä suap männä monet muuttii puskat. Sano ettee enskesänä ennee oo yhelläkkää matelijalla tiälä yösijjoo. Pannaa kaekki tasaseks.

Sentähehän se on nuin julumissaan ja säekähtännä ku ee oo miesmuistii ollunna näellä nurkilla nuita lierakkeeta. Ja nyt sittä jostae halavatusta niitä on siinnä. Että nii on muuttunna kaekki. Eepä ennee huoletonna hökälehetä. Ja kylymee kelijä tervehittään ilolla ja hartaavella kuhan jollonnii tulloo. Viis siitä vaekka pittää pannahhii sittä niitä villapaejjankutjakkeeta ja muuta riepuva piälle.


- Välillä on kyllä pakko vähä tähystee. Vaekka äet kyllä sano hoetavasa sempuolen. Vuan neljä silimee näkköö paremmin ku kaks. Varsinnii ku toene tähystäjä kahtoo ylempätä ja on vielä huono(n)näkönennii!


- Kylläpä se ruppee uuvuttammaa tuo vahtuuhomma...


- Pitänöökkö tuota hierasta iha nokoset tässä....
12 kommenttia:

 1. Nonni! Koirien emännät on varmaan kaikki sukua keskenään. Niin samanoloista vouhotusta täälläkin syntyi, kun ihminen näki aiemmin kesällä tossa lenkkipuistossamme 15 cm mittaisen kyynpoikasen. Luuli sitä ensin pieneksi risuksi, sitten kastemadoksi... ja lopulta totuus valkeni, kun sillä risulla olikin käärmeenmuotoinen pää! Siitä se pieni liero keikautti itsensä puiston rappusilta alas pensaikkoon. Jonka juurella erä Sir Mäyräkoira kävi usein kakalla, työnsi pyllynsä syvälle puskaan...

  Voi meitä, luontokappaleita. Aina on joku vaara ja vaiva. Mutta nautitaan sitten edes emäntien rajattomasta huolenpidosta, kun ei kerran täydestä vapaudesta ja heinikkohölkästä voida kuin uneksia. Terv. Arttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Nuo pienet on vielä vuarallisempija ku isot. Kuulema. Ku eevät ossoo sitä myrkkymiäreesä annostella vuan suhhaattaavat kaekki kerralla. Oohhan Arttu varovaenen sen ahteris kansa! Ee kannata iha puskaan sitä tähätä. Pittäähän sitä koettoo naattija kesästä ja muusta vaekka nuita haettoja onnii.Maltettaan olla rymyämätä pusikoessa! :)

   Poista
 2. Joo, kyllä käärmeitten takia pitää olla varovainen. Joku luonnonsuojelija sanoi, että jos kohtaa kyykäärmeen, se pitää pistää ämpäriin ja kuljettaa kahden kilometrin päähän. Mutta kuka sitä nyt joka lenkuralla ämpäriä mukanaan kuljettaa?

  Just tuolla bossukkatapaamisella kuulin, kun joku koiruli oli joutunut tiputukseen kyyn pureman seurauksena. Eläinlääkäriltä oli joku seerumi tms. loppunut, kun on niin paljon tullut kyyn pistämiä koiria. Että pysy vaan ihan rajatuilla alueilla.

  Kaupungilla ei onneksi oo kyykäärmeitä ja meidän mökki on semmoisen suosaarekkeen takana, että kyyt ei tuu sinne. Ne suosii kuivia kangasmetsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äet sano että vaekka tulis minkälaene suojelija ni ee takkuulla lähe kantammaan sitä otusta mihinkää. Varsinkaa kanna sankkoo matkassa! Lassaattaa hengiltä. Ku eevät oo vissiinkää raahotettuja. ( Ja vaekka oessii!!) Pikkukoerille,niinku myö ollaan, ni se on hengenvuarallinen se purema. Meeltäe on 25km lähimpää liäkärrii eekä itellä ies aatoo millä piäsis. Ee apu kerkijä jos vahinko sattuu.
   Pittää vuan koettoo varroo.

   Poista
 3. Varo vuan mänemästä mihinkään pusikoihin, siellä suattaa olla niitä kiärmeitä. Tiitukaa ei sua männä kovin ettäälle tienpenkalle, kyllä rupes pelottammaan, kun on nähty ne kaks kiärmestä tuolla tiellä! Nii ja ne olj eläviä!!! Tiälläkii emäntä inhoo nuita kyitä ja tappas jos uskaltas... uutisissa sanovat että on ennätysmiärä kyynpuremia potilaita tuotu Kyssiinii! Helle suanu nuokii kiärmeet liikkeelle, joten tulispa syksy ja viileet kelit :)
  Hyvvee viikonjatkoo, helteistä huolimata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ee oo laskettu minuva mihinkää vesakkoo. Ee ies tierreonoo sua haestella ennee. Oohhan vuan Tiitu varovaenen sinnäe! Sitä viileetä ja jopa kylymee myöhii ollaan vaella.
   Mukavata viikojjatkoo teellehhii!

   Poista
 4. Onkohan meiän kyyt muuttaneet Savoon? Onnistuneesti niitä olen vissiin sitten harventanut, kun en ole tänä vuonna nähnyt ainuttakaan. Nopeasti iivari vain väistät, etkä mene tutkimaan mitään epäilyttäviä risuja, niin sillä niistä kyistä selviää. Kyllä yleensä ne pimputtelevat pakoon, minkä kerkiävät, kun tuntevat, että maa tärisee. Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe tokkiisa! Esinnä tulloo Saksammualta kusijaeset ja sittä teeltä kiärmeet! Oesija tok pitännä ne sielä itellä :)
   Ee nii oes välijä ollunna niitä suaha tänne. Minnoon aena tykännä haestella ja tutkaella kaekki penkat. Nyt sittä pittää vuan männä napittoo tietä pitkin. Ee oo mukavata se. Terveeset teellehhii!

   Poista
 5. Ei ihme että alkoi uuvuttamaan kesken päivän, monenlaista mietittävää...käärmeet ja uusi reitti. Kyyt varmaan liikkuu nyt paljon kun ollut helteitä ja etsivät vettä...sateet kun alkaa niin menevät takaisin kotimetsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii onnii. Saetta ee suaha tänne vielä aekoehi. Nii näättää kaekki siäkartat :(
   Nyt män koko homma iha piloelle. Hellettä ja kuivoo. Ja keskitiellä kävelyvä. Pöh! Toevottavasti Nerolla on sielä mukavampoo!

   Poista
 6. Sama kohtalo minulla, Iivari. Metsälenkille ei mennä enää ja suunnilleen keskiellä kävelytietäkin pitää pysytellä. Lue sieltä sitten viestejä, ha! No, vielä on muutama sellainen reitti sellainen, että voin vähän maastoa haistella.
  Tässähän alkaa jo toivoa lumista talvea, että pääsee sukeltelemaan hankeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eläpä muuta sano! Keskitiellä minnäe joovvun kulukemmaa. Ja siinä sittä koetan vahata ettee aatoja tule. Ressi tulloo tällämänöllä! Kyllä tiälä aenahhii otetaa vastaa hurraa-huuvoella ensmäene pakkaspäevä!

   Poista