maanantai 4. elokuuta 2014

Vuara!- Se on tiälä. Iha sittä varmalla on...pensas kahisoo siihemmallii....


- Van nytpä tuola vilahti jottae... seon nyt justiisa siinä... voehyväihmetokkiisa... ÄÄÄEEETT!!!!- Eeku se onnii tiäläpäen! Tuola heenä heeluu...äeeeet tule nyt jo!!!

- No van äetpä tulloo! Mikä kumma se nyt nuin tingalle juoksuttaa? Mikä sielä on sittä?
Mikä ihmeen metakka sulla nyt oekee on?- Äet äkkijä ota tuo kepakko ja mää kahtommaan....koppaata kovasti jos niät sen! Piälle tulloo vielä...

- Mikä mualimaihme sielä nyt on? Mikä sieltä piälle tulloo? Eehän sielä nää mittää! Eekä tiälläkkää aejjajjuuressa. Sano nyt jo mittee ihmettä pelekeet!- No se KIÄRME! Kuulin ite ku nuapur sulle sitä eelissäiltana huasto... VUARA uhkoo!

- Mistee täätisestä sitä nyt semmosen piähäs saet että tiälä se kiärme on!!?? Mittää ee nää koko pihassa. Raahotuhhan nyt.
Ja kuuleppas juttuva. Se ol nähnnä aato alle jiäneen kiärmeen tuola toesta kilometrin piässä. Ja se ol kuollu. Jospa ne ee nyt kuitenkaa iha tänne pihhaa asti tule. Minä koetan pittee huolta ettee ne sinuva syö. Kuha et ryve sielä tievvarsvesakossa ennee. Tietä pitkin voejjaan männä. Ee tok liene hättee!
 
  - Van tuopa se vasta määräkoeroo lohuttihhii... ee LIENE hättee! Laehankutjakka lohtu ol tuo. Vuan minkäpä tähe koko eelisillan istut sittä konneella ehtimässä kiärmeenkarkotuskonstija? Ja ostit tänäpäevänä kaapasta neljä litroo etikkata? Ja aejjot männä vielä saanampesästä tuhkattii levittämmää aejjan kuppeille? Panit vissii jo tillaakseen sennii mykrän- ja kiärmeenkarkottimen, sen ultraiänvempelleen? - Itehhii pelekeet niitä. Ja yrität vuan minuva huijata ettee hättee.
Nyt kaete sitä vasta suappii koerapolo olla syön kintaampeokalossa ku pihalle männöö...
 
 
 
 16 kommenttia:

 1. Voi toista... ensin säikytellään ja sitten ei oteta todesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nii! Ite suu vuahossa puasas nuapurin kansa siitä ja puistattel kaahusta! Nyt sittä koettaa minuva huijata ettee pelätä tarvihe.
   Kyllä en haluva samalle tontille semmosten lierojen kansa!

   Poista
 2. Äipät on NIIN outoja. Itse panikoivat vaikka mistä ja pelottelevat koiraparkansa mustalle kuralle. Sitten ollaan niinkuin ei mitään. Liittyyköhän tämä jotenkin siihen kun savolainen aukaisee suunsa, niin vastuu siirtyy kuulijallle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiisa nuin näkkyy mänövän.Kyllähän se taetaa nii olla että on olemassa kaekissa jutuissa semmonen savolaeslisä joka pittää ottoo kuulijan huomijjoon :)

   Poista
 3. Vai käärme. Sano Iivari mammalles, että jos kyy, niin hyvin joutaa ottaa pois hengen. Jos se on tarhakäärme, niin semmoinen pitää hiiret hyvin poissa. Terveisii teille Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha se ol semmonen kyy ollunna! Meellä on raatalapijo aejjan kuppeessa valamiina jos sattuu liero tontille erehtymmää. Äet aeko mojjaattee tääsillä. Seon vuan siinä että uskaltaako...ettee lähe mamma pinttelemmää kiljuin pakkoon!

   Poista
 4. Oho, jos tulee kyy pihalle niin muista Iivari murista niin kovaa kun lähtee. Älä vaan ole liian utetlias ja mene kirsulla tervehtimään. Haukut vielä perään niin ymmärtää kerrasta ettei ole tervetullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuan ku en oo eläessän nähnnä semmosta ni misteepä tiijjän mikä se on!? Mullon kyllä vähä semmonen tapa, kuulema. että pistän nenän jokapaekkaa. Eletään toevossa ettee satu sille kohtoo liero luikertammaa. Äet kyllä vahtoo minuva nyt melekeen suurennuslasilla ettee vuan satuta nokikkaen.

   Poista
 5. Kovin on lyhyt nurmi teillä aidan sisällä, ei siinä käärme viihdy. Näillä keleillä siitä tulee paistunut makkara hyvin nopeasti. Ja varsinkin jos äet suostuisi askeltamaan raskaalla askeleella aina pihapiirin töissään, kyllä siinä kiärmeet karkottuu. Ovat muutenkin enemmän sellaista kiviraunioissa viihtyvää sakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äethä askeltaa niinku virtahepo, että töminätä ee puutu. Meellä ee pihassa oo kiviraanijota vuan kaekellaesta pöhheekköö kyllä on. Kiviraanijota on kyllä sielä mistä se kuollu otus lööty. Siellon semmonen paekka missä kallijjoo loohittaa.

   Poista
 6. Hui kamalaa, käärmeet ovat pelottavia! Palvelijatar inhoaa niitä eniten, ja ampiaisetkin ovat pelättäviä. Minua pisti pentuna maa-ampiainen, ja siitä asti on Palvelijatar kulkenut kesät nenä maassa varmistamassa, etteivät pääse minua pistämään.

  On sulla Iivari nyt siellä tosi iso vastuu käärmevahdissa. Rohkea olet! Kyllä sieltä käärmeet kaikkoavat. Sinä ilmoitat lähestyvästä vaarasta ja mammas hoitelee lierot pois päiviltä rautalapiolla. Maineenne kiirii kylillä ja pian saatte tilauksia käärmekarkoittajina. Hanki vain jo tilauskirja valmiiksi Iivari, että tiedätte milloin missäkin talossa teitä kaivataan apuun. Onnea toimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on äetistähhii. Semmielestä ee oo inhottavampija otuksija olemassakkaa ku kiärmeet.
   Elä ies ehota tuommosta että ruvettas karkotushommaa! :) Mamma on semmonen arkajalaka että hyvä jos omasta pihasta uskaltaa nitistee semmosen. Siis männä lyöntiettäesyyvelle. Toevottavasti nuapurriin kissat hoetaa ne poekkee päeviltä.Kissat kuulu olovan hyvijä semmosessa hommassa. On niitä tässä ootettu kyllään...

   Poista
  2. No eikun kermakuppia kissoille pihaan, niin pianhan on teillä kissa-armeija käärmeiden häätöön ; ) Eikä sinun Iivari tarvitse tassuas liikauttaa siinä hommassa. Helppoa kuin heinänteko.

   Poista
  3. Vuan entäpä jos sieltä kupista löötyyhii se liero ite!? Minne lie nehhii kissat nyt hävinnä ku ee oo näkynnä. Nyt oes tarvetta!

   Poista
 7. Ei ne käärmeet kivoja ole, koiralle ainakaan. Mäyräkoira on eniten pureskeltu rotu. Mistä lienee johtuu?
  Meillä mökillä saaressa on lieroja, mutta elämän äänet oovat uuvuttaneet ne. Tänä kesänä yks näköhavainto äipällä, ja se on kuitennii oikee magneetti niitä löytämään.
  Rautalapio on hyvä ase, muistaa vaan sivaltaa sivuittain sen terän kans, kärellä ei kerkee osumaan... Meiän iskällä on kokemusta...
  Mutta ooppahan varovainen vahtikoira, ettei käy huonosti!!!
  Terkkuja etelästä, toivoo Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee oo,ee! Tiälä ee oo miesmuistii ollu kiärmeetä ja nyt yhe'äkin puhalti sittä.
   Koetan olla varuillan. Ja äettii vahtoo silimät selässäe. Kylymempijä kelijä oltas vaella, nuihennii takija. Terveesijä sinne etellään :)

   Poista