torstai 28. elokuuta 2014

Nyhtöpossu

Saetta, makkuuta, syöntijä, makkuuta. Sama homma ku eelennii.
Plokikamu Párekilla ol toeveehen torstae tänäpäevänä. Mulla seon ollunna tollotustorstae. Ee kerinnä ku vähä uamupäevästä olla pihalla. Oekee on kiitettävästi vettä sittä tullunna. Vuan minkäpäs tiet.


Käättääpä tuo näennii päevävvietto. Mitä nyt välillä vähä paekkoo vaehtaa. Ettee kuppeet ruppee puutummaa.


Yks sae tuas kamerasa pelloomaa. Ja kukapa muukaa siitä sittä jootuu kärsimmää... Minnoon aena se koekanniini nuihe kuvviin kansa.
- Katoppa nyt Iivari tänneppäen... Eläpä nyt kato sinneppäen... Tuleppa nyt tuoho istummaa/makkoomaa/hyppeemää... Näätä nyt ies vähä ilosemmalta... Elä nyt justiisa heeluta piätäs/häntees/jalakoos... ja nii eespäen loputtommii.

Uamupäevästä käätii lenkillä. Ja minuva ku ee oes kiinnostanna vuan männä junttasta etteempäen. Oesin voenna vähä ojissa pyörähtee. Taekka ojjiintakanahhii vaekka. Ja haestella kaekki heenät ja muuttii korret.

No eepään käännä luatuu ollenkaa. Äet vuan nyhti etteempäen. Perusteluna se että aa; suattaa olla kiärmeetä ja pee; lenkillä pittää männä eekä jiähä kuppelehtimmaa.
Sittä se nuivvuan risti minut nyhtöpossuks! Minut, elämäsä valon ja ihanuuvven! - Sehä on semmonen ruma siallihaköntti joka näättää siltä iha ku oes joku sen jo kertaallee syönnä.
Jo on aekoehi eletty...


Äet: - Eläpä nyt koerampoeka tuas liijjottele. Tarkotin sillä sitä että semmonen pikkunen, vähä kuriton ja possumaesesti käättäätyvä koera joka männöö minnekkä haluvvaa. Ja joka ee lähe mihinkää mihinkä pitäs. Ja jota suap nyhtee perässäsä kilometrisotalla. Se on semmonen pikkunen nyhtöpossu. 
Ihan kaekella rakkaavella, murunen.

- Justiisa. Seliseli. Vuan tämä possupa makkoes nyt. Jospaan mänisit siitä nyt vähä takaviistoo ja kiäntäsit iäntä itestäs vähäse hilijemmalle... Ku seon tuo nyhtöpossun haavvutusaeka usseemman tunnin.

6 kommenttia:

 1. Enpäs ole koskaan kuullutkaan nyhtöpossusta....mutta mahtaa olla komea ja samalla söpö jos Iivaria muistuttaa ! Hyvinn poseerattu noissa kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehä on se sapuska. Se missä pannaa siallihaköntti uunii ja pietää sielä monta tuntija. Ja tulloo kuulema ruskeeta ja murakkata ja sennäköstä etton joku jo yhesti syönnä sen :)
   Äet vuan viänti sen nyt tuoho minun muka-possumaesee käättäätymisee. Ku muka jootuu minuva nyhtämmää. Pöh. Ol olovinnaa hyvähii vitsi. Minusta ee.
   Kiitos ku kohotit itetuntoo :) Vaekken minä kyllä posseeranna. Ku yritin vuan näättee hällä välijä-ilimettä :)

   Poista
 2. Heh, onpa sun mammas vitsikäs. Palvelijatar sanoo nähneensä kokkiohjelmassa miten nyhtöpossua valmistetaan ja eikä se sitten niin pätkän vertaa muistuta sinua Iivari ; ) Älä ota kirjaimellisesti sitä titteliä. Mammas tarkoitti vain sanaa 'nyhtää' ja yhdisti sitten siihen possun. Et usko miten moneen lempinimeen "possu" mahtuu Palvelijattaren sanavarastossa. En viitsi edes muistella omia lempinimiäni näin julkisesti. Naiset, ha!
  Ollaan Palvelijattaren kanssa ihasteltu tuota sinun turkkiasi. Justiinsä äsken vastasi trimmari vihoinkin tekstariin, että 3.9. kello 15 sopisi tulla nypittäväksi. Siinä sitten lähtee turkista hörhelöt ja partakin varmaan lyhenee sekä kynnet. Voihan se olla kivakin tunne jälkeenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muka olovinnaa on hyvinnii vitsiniekka. Pah. Sitä kaet se tarkotti justiisa ku nyhtämmää jootuu. Aena ee naarata tuo immeenen minuva.
   Kiitos ihasteluista :) Keskelle selekee näkkyy tuas tulovan se irokees. Ja joku hajakarva muuvallehhii. Piähhä huol parrastas eläkä anna niihen viijjä sitä! Se on kommee!

   Poista
 3. Vai nyhtöpossu? Ja mikähän olisi sitten sopiva leikillinen vastine teidän äipän nimikkeeksi?
  Ihmiset ovat kyllä kummallisia, kun ne eivät ymmärrä nenätyön vakavaa ja vaativaa luonnetta. Johtunee niiden omien nenien puutteellisesta toiminnasta.

  VastaaPoista
 4. Myrskyn ja Tuiskun plokista luvin ensmäesen kerran semmosen ku Könä. Tarkottaa köntysäetijä. Se on varsin passeli tuollehhii meejjän mammalle :D
  Sepä se justiisa. Eehän ne älyvä immeeset semmosta nenähommoo! Ku ite ee haesta mittää. Oo tässä sittä valapas vahtikoera ku ee ies sua haestella...

  VastaaPoista