keskiviikko 27. elokuuta 2014

Viäryys ja koeruus

Niimpään tuo päevä paesto tännehhii tänäpäevänä. Kaeke eelisempäeväsen satteellotinan jäläkee. Tosi ee kaavvan paestanna vuan kuitennii sen aekoo että pihalla on keritty olla kuivana.

Eelinen päevähä männii iha omasta eistää ku sato koko päevän. Ja äet ryöhääty vielä mänöellesä iltapäevällä. Sittä vasta ku tul pihhaa ni kuulin ettol ollu enon syntymäpäevillä. Ku se täätti pyöreetä vuosija. Ja mulle ee tietenkää sanottu mittää että se sinne män. Jätettii vuan pihhaa iteksee. Kyllä ee ollunna oekeeta pelijä se. Viäryyttä joovvuin kärsimmää. Minä kuitennii laeton terveeset enon onnittelukirjaannii.


Ja silti pihhaa heetettii iteksee. Eekä sielä ollu ies paljoo ollunna vieraetakkaa. Ettee voenna äet perustella sillä etten muka ossoo käättäätyvä. Kyllä oes eno ottanna minut kyllää jos oes tiennä että oesin ollu tulossa.

Tämämpäevän nimmii ee oekeestaa oo kummosija. Semmosta peruselämätä. Makkuuta ja syöntijä. Vinkun huuvvatusta ja pihalla olloo. Ja hirvikärpänen ahterissa lenkillä. Onneks äet huomas sen ja nitisti. Ennenku kerkis piästä minuva hännäalta purasemmaa. Sinneppäen ol niät mänössä. Hänteepitkin männä varnisti. Eepä ollunna mikkää ilonen yllätys se.


Mullapa se ollii pihalla iha semmonen erikoene veskuppi. Pallollöttännää ol satanna vettä. Maestu muute paljo paremmalta ku kupissa olova.
Mahottomasti ol semmosija puoliks pökertynneetä kimalaesija nurmikolla. Olivat tietennii olleet eeneellä sielä. Ja sittäpä ravvaattihhii vettä piälle. Jo kaet siinä semmonen pikkuotus jiäp ketarat sojonnaan makkoomaa.

Minuva ne kiinnosti. Äetijä ee. Se nyhti koko aejja minuva poekkee niihen luota. Koetti sannoo mulle että ne pistää pikku koeruuksija. Ehämminä nyt oes iha kuonolla niitä tökännäkkää. Haestellu vuan. Siälitti ne raakat ku yrittivät punnertoo ihteesä oekeempäen ja jalollee. Eepä tuo tuntus itestäkkää mukavalta kellottee selällää vessateessa.

Äet on lasetellu sopimattomija sanoja tässä iltapäeväaekkaan. Ku se vanaha kamera otti tuas ommoo lommoo. Elikkä herkis toemimasta. Surisoo vuan kaaheesti ku nappija paenaa. Eekä mittää muuta tapahu. 
Minusta ee oo tuo kovinkaa suur mänetys. Eepään oo mamma minuva sihtoomassa sen kansa joka aeka. Vuan sille se näkkyy olovan. Ohan se nyt mahoton paekka ku se ee sua joka meekäläesen liikahusta olla vilimoomassa. Suanooko iha raomoja siitä. Heh.


Justiisa tähän kuvvaan se kuvvuuvehe nyykähti. Suampaan nyt loppupäevä olla raahassa. Ku näättää makkoeluks mänövän. Vettä niät sattaa tuas. Kaevaavvun tuonne peetteen alle. Ja kuuntelen ku sae peltikattoon ropisoo.
Siitä suap hyvät unet.
6 kommenttia:

 1. Sateella kuuluuki nukkua päikkäreitä vähintään tuplamäärä! Vaiks mää tykkään kyl lenkuroidaki, ku on vähäsen viileempi ku kaameimpien helteiden aikaan.

  Hirvikärpänen bongattiin meilläki just, tosin mamman päästä, ei mun. Yöks, ne on inhoja, vaikkei purekaan niin kovin kii ku punkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viileellä ilimalla on parempi olla pihalla ku sillä mahottomalla helteellä. Vuan satteella nukuttaa makkeesti :)
   Hirvikärpäset on ilikeetä otuksija. Enne ee oo minussa niitä ollukkaa. Tuo ol ensmäene. Eekä mikkää mukava tuttavuus. Jos ee punkitkaa. Niitä ee onneks oo tänäkesänä minun nahkassa ollu. Vielä.

   Poista
 2. Oisit Iivari antanut hirvikärpäsen jatkaa vielä matkaa sinne hännän juureen, tiedän kyllä sopivan koston sitten kun olis siellä huudeilla. Olet tosi komea tuossa viimeisessä kuvassa ja sulla on näköjään oikein valkoset lakanatkin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tuo oes ollu sille ilikimykselle oekeen :D
   Kiitos kehuista :) Tuo minun peete on vualeensinine, näättää kyllä iha ku oes valakoset lakanat. Ee oo sentäs lakanoeta minun petissä. Nehä oes justiisa solomussahhii ku muutaman kerran kylykee kiäntäs :)

   Poista
 3. Hih, Liinukka tuossa esittää melkoisen tempun hirvikärpäsen pään menoksi, jos sinne hännän juureen eksyy. Meillä ei onneksi niitä täällä ole. Mutta ampiaiset ja sen sukulaiset kyllä on kiusana. Miten sinä nyt niitä olet alkanut säälimään? Parempi vain pitää kuono kaukana niistä inhokeista!
  Tosi hieno tuo sinun enon onnittelukorttiin taiteilemasi sivu! Kyllä olisit palan kakkua ansainnut, Iivari.
  Onpa pallostasi tullut hieno vesikuppi. Sadevesi tekee hyvää iholle ja hiuksille sanoo Palvelijatar.
  Meillä oli iltaseitsemältä aurinkoista. Pian pimeni taas. Vieläkin on luvassa sateita tälle viikolle. Mutta mehän kestetään kaikki säät mäyräkoiran sisulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oes ollu kyllä hyvä konsti :)
   Ampijaeset on inhokkija. Vuan paksut ja pörröset kimalaeset siälittää. Ku makkoovat selällää veslammikossa. Ee niitä kyllä parane männä haestelemmaa, aenakkaa iha lähiettäesyyveltä.
   Nuor emäntä aatto vähä tuon sivun luatimisessa, mutta tul siitä iha hieno :) Eno ol ollu mielissää.
   Tiälä on tuas hämärätä ja varmaa kohta sattaa. Pittää jootuva pihalle ennenku sittä kastuu. Joha myö tok nämä ilimat kestettään, ja pahemmattii. Ku ee olla sokerista tehtyjä :)

   Poista