perjantai 29. elokuuta 2014

Päevänvalloo ja pimmeetä hommooMinnoon ollunna tolokumpoeka tänäpäevänä. On ollunna kaekellaesta pihahommoohii. Enimmäksee oon tuossa vahtipuolella kuitennii toeminna. Ku tuppoo tuoho pihanurmelle kaekki otukset tulemmaa. Mikä hyppeemää ja mikä mitennii tepastelemmaa taekka ryömimmää. On suanna juosta kahakättee niihen perässä. Vaekkee kuulema kaekkiin perrää oes sallittuva männä.
Niinku esmerkiks vaekka kimalaesten.
 Äet tek omija hommijjaa. Rupes sittä ihmettelemmää mitenkä oon nii hilijoo. Ja vielä yhessäkohin. No siinä nurmikolla männä mynnitti mahottoman iso ja paksu kimalaenen. Justiisa kerkis äet ränkästä että hetpaekalla poes ku minä olin jo hyppeemässä sen kimppuu. En sittä hypännä. Ku kerta kiellettii. Ku minähä oon varsin kuulijjaenen koera. Ja tottelen aena. Tae aehahhii melekeen.
 Sittähän siinä ol kaekemmualiman lieroo ja lintuva. Eepä siinä mikkää piässy mänemmää minun huomoomata. Äet sano että suap minun kansa vielä syönhalavaaksen. Ku suap kokoaejjan vahata etten hyöki mihinkää mikä pistää taekka purroo. Minähä vuan piin silimällä tuas tonttija.
Että iha oekeella töellä olin.
 
 Eelissäiltana oltii pihalla aeka myöhällä. Hämärähhyssyvä ol jo. Pikkusen tul semmonen ooto olo sielä. Ku ee oekee nähnnä kunnolla. Äet kompastel kumikkaesiisa. Minä kuitennii nenällä mänin hyvästi. 
 
 


 
 
Mitenkä se onnii pimmeellä iha ernäköstä omallae pihalla. Vuan hyvästi sielä keppihhii pyörähti. Vaekka ollii hämärätä. Sitä minä kyllä kummastelin ku ee yhtää lintuva ollu. Eekö ne niä muka pimmeessä lentee? Äet sano että ne on männy pessiisä makkoomaa. Meleko viisasta toemintoo, uattelin.
Jootas itehhii jo tuppaa. Ku ee nähnnä mittää haakuttavatakaa.
 
 

 
 
Jonnii kerran siinä kepakkoo pyöräätin. Ja äet muka kuvija kokkeel ottoo. Eehän se ies nähnnä pimmeessä että mittee kuvvoo. Käskopelolla kuvaottoo. Ja mahoton mytinä sittä ku sotkeetu niihi issoehi kenkiisä. Luulis etton päevällä aekoo leekkijä jottae kuvvoojata. Vuan männäpä nyt pimmeellä.
Kahesti rytis pensas vielä ennenku usko etton parempi jättee se homma.
 
 

 
 
Puoliks matojensyömijä ja kuivahtanneeta pihlajammarjoja tul sittä viimiseen kuvvaan sualiiks. No ee tuo kyllä nii huonosti ollu ku luulis, sen myskämise jäläkee. Kuitennii osu iha pihlajan kohalle.
10 kommenttia:

 1. Kyllä sinä olet oikein hyvä ja ahkera vahtikoira, joka ei saa riittävästi arvostusta arvokkaalle työlleen.
  Meillä on täällä kotona katuvalot, niin ei ole koskaan ihan pimeää. Voisikohan ne kunnan ukot laittaa teillekin, kysäsepä ihan piruuttasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne ee tule muuta valloo ku Savon Voeman sähkövalo :) Ee tänne sua katuvalloo, ollaa sittä iha umpikorvessa. Taskulamppu on kyllä vuan äet meenas eelen että kyllähän sitä omassa pihassa sevverra ossoo liikkuva. Osassii, suoraa kaekkii pusikkoehi :D Äet kehu etton hyvä asija ku minä vahin vuan että liika on liikoo...

   Poista
 2. Oletpa Iivari eduksesi tuossa ekassa kuvassa. Muutenkin kyllä, mutta tuossa in tavoitettu luonne hienosti. Tarkkaavainen ja rosmoille ankara. Kyllä siihen pimeyteen on vaan totuteltava näin syksyllä. Sitä on tulossa runsain mitoin jatkossakin. Eikä ainakaan meillä ole toiveitakaan katuvaloista, sen verran korvessa ollaan. Lumi on ainoa hiukan helpotusta tuova. Suosittelen taskulamppua mammalles :-) Tai sitten otsalamppu, niin jää kädet vapaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kehuista :) Kyllä ne mieltä lämmittää.
   Ohan siihe pimmeeseen totuttava. Korvessa asutaan itehhii. Tuo yks vuan halus ottoo pimmeellä kuvija. Eekä sittä tullu mielee että oes iha hyvä nähähhii jottae. Aenahhii mitä kuvvoo. Ja mihi kävelöö :) Taskulamppu on ja ohtalamppuhhii, tiijjä sittä mitellie patterriin laeta :)

   Poista
 3. Kuulehan veikkonen, pimmeetä on meilläki, ei oo katulamppuja valasemassa polkuja ja tienoota. Haukutaan varoks kaikkee ja ei mittään, ku ei nähä, mut ilmotetaan kuitenniin, jos siellä sattus pimmeessä joku kuurottavan, varas, rosvo tai ryäväri, että tänne on ihan turha pyrkiä. Kyä näin on. Ollaan tormakoita, sinä siällä ja me täällä. Joo.

  Äippä käski sanoo, että hyvin onnistunu kuva kettukark... eiku pihlajanmarjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aena kannattaa varulta haakkuva :) Ja tietennii olla tormakkana. Muistettaan kuomat tämä.
   Äet kiittää mielissää kehuista. Minä sanosin tuoho kuvvaa tuas että joskus se sokkeeki kana jyvän löötää :D

   Poista
 4. Kovasti on hienoja kuvia! Mikäs on kuvatessa, kun on komea malli. Ne kimalaiset kyllä kannattaa jättää nuuskimatta. Palvelijatar odottaa innolla aikaa, jolloin kaikki pörriäiset ja matelijat pysyttelevät koloissaan.
  Me ollaan vielä ihan silmät ristissä valvotun yön jälkeen. Vieraat viihtyivät aamutunneille asti ja hauskaa oli. Taidetaan ottaa reilut päiväunet tänään. Ja keskiviikkona minä sitten joudun nypittäväksi. On se rankka päivä, kun pitää pöydällä seisoa reilu tunti. Onneksi ei enää ole helteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vuan .) Tiälä ootellaa kansa sitä aekoo että hävijjää nuo kaekki surisijat ja pörisijät.
   Se on mukava ku kääp vieraeta. Vaekka sittä väsyttäähii sejjäläkee. Muistahan pittee parrastas huol etteevät vie kaekkee!

   Poista
 5. No voe mahotonta! Tiällähän on savolaenen mäöräkoera :D Haaskasti on kirjotettuna plokia :) Tiällä kaapunnissa ee Martta-mäöräkoera ymmärrä miks ee muka sua ajjoo rusakkoo uamuviieltä takkoo ja huutoo hirveesti. Yks uamu olj lähellä, ettee suanunna myyräpaestia mut myyräpä lähtiki nii livakkaasti karkuun, että Martta jäe vuan nuolemmaan huuliaan. Että mualla oes paljo mukavompoo, saes männä viipottoo pitkin maeta ja mantuja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve vuan Ulpu ja Martta! Tiällähä minä :) Mukavata ku löösittä tänne.
   No kuule en sitä minäkkää ymmärrä minkätähe sitä ee sua tehä tiälä muallakkaa! Muka nuapurit herree..pöh. Martalla tuntuu olovan samallaeset hommat ku mullae, että iäntä pittää olla. Äet sannoo meetä enshoetoyksiköks kiireellisessä hällyytyksessä :) Mukavataha tiälä on. Vuan ee sitä sua irti olla määräkoerat tiälläkkää. Aenakkaa minä. Ku kuulema lähen het lippahivvoo. Misseespäen sitä työ asutta ku on murre iha oekeellaesta? :)

   Poista