lauantai 30. elokuuta 2014

Ulukoilimassa

Ompa ollunna sittä hyvä ilima. Ee saetta. Ee hellettä. Ee kylymee. Vuan justiisa sopivata. Ja aarinkohhii on välillä paestanna. On oltu pihalla, siis ulukona, tuntisotalla. Kääty lenkit ja telekuttu muute tuola ulukoilimassa.
Katasteltii kaeholla nuita lenkkitievvarre metiköetä. Ku männäsyksynä rymisteltii tuollahhii. Nyt sitä ee sinne parane männä. Ku se kiärme lööty iha läheltä tuota kohtoo. Kyllä ee oo mukavata. Oes tuola paljo enämpi kaekkee mukavata ku tuossa tiellä lampsiissa.
Tuossakohen on semmonen poloku. Siitä männöö hirvet tiestä ylite. Yhenkerran meenattii kävellä iha nuamatuste semmosen kansa. Onneks se kiänty takasi. Myö äetin kansa jääkistyttii vuan alollee molemmat. Vuan minnäe olin sillo vähä nuorempi ni en älynnä että oesin voenna uluvasta kunnolla. Misteepä tiesin sillo mikä se otus oekee ol.
Yhen aenuvan kerran löen jummii tuolla reessulla. Äet sano teköväsä ovempielee merkin siitä ihmeestä. No eepä minuva jumituttanna ku tuon yhen kerra.
Ee tuo lie pakko jumija jos ee taho...heh.
 
 


 
Sennii saannen kerra pit vuan maestella nuita pihlajammarjoja. Vaekka ne on pahoja ku peejakkaat. Mikkään siinäe lie että se pittää joka kerta tehä ku pihalle männöö!? Sitä se ihmettel äettii. - Että ku kerra tietää etton pahoja ni eeku pittää männä niitä näpleemää. Ja sittä töpeksijä poekkee.
Tietäsköön joku piolooki tuohonnii syyn?
 Ee vissii oo sattunna oekee kuvvojalta nuo asetukset kamerassasa kohillee. Meleko haelakoeta näkkyyvät olovan nuo sen otokset. No se harjottelloo nyt tormakkana. Seoroovat viis vuotta. Sittä ehken nähhää iha kunnollista jäläkee. Kaete. 
Nyt ee onneks ollunna niitä kimalaesija yhtää tuola. Eekä ies lierookaa. Siis niitä matoja. Isommista lieroesta ee oo yhtää väliks.
Huomenna kuulema lähtöö yks pensas aenahhii pihamualta. Äet ehti jo niitä saksija valamiiks. Minnäe kuulema joovvun sittä siihe hommaa. Arvatennii nyhtämmää oksija kaavemmas sitä mukkoo ku äet niitä leekkellöö. 
 Kohta myö männää hakemmaa puita liiteristä. Ja pannaa saana lämmite. Äet kääp saanassa ja minä vahin oven takana sen aekoo. Ettee tule mikkää rosmo eekä voro. Eekä muukaa rökäle. Ja ku en tykkee sinne saanaa männä.
Muute oes saana iha hyvä vuan ku sielä sittä kastuu. Ja se tuas ee oo hyvä. 
Ja sittä myö vuan olla öllötettää ilta. Ja minä varmaannii suan sen viimisen siankorvan sieltä pussimpohjalta. Ku mullon se namipäevä tänäpäevänä.

Vuan ennen nuita pittää käävvä vielä yks lenkki. Ja ehken vähä vettee hepulijahhii. Tuntuu iha siltä että nyt sitä suattaa irrotella hyvät hepulit.
Ku on ollunna mukava päevä.7 kommenttia:

 1. Kauniita ovat värit ja kuvat. Eikö vain ole hauskaa, kun ei vähän väliä vettä visko! Minä vein Palvelijattaren päiväunien jälkeen lenkille. Tänään Se ei edes yrittänyt valita reittejä vaan tallusteli kiltisti minun perässäni. Ihmeteltiin missä kaikki ihmiset ja koirat oli, kun joka polku ja tie oli hiljainen ja tyhjä. Taitavat ihmiset olla mökeillään.
  Pihlajanmarjoja pitää maistella, eihän sitä tiedä vaikka joku olisi ihan makeakin. Ei sitä maistamatta voi tietää : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuo välillä iha mukava kuivanahhii käävvä pihalla :) Ja aeka mukavata ulukoeluilimoo on luvassa jatkossahhii. Sielä etelässähhii melekeen 20 lämmintä viikolla.Suat sinnäe viijjä Palavelijatarta iha kuivijjaloen lenkille. Piä vuan puoles siinä suunnannäätössä.
   Ykskää pihlajammarja ee oo ollunna makkee vielä tähämmännessä, vuan aena pittää kokkeella :)

   Poista
 2. Pihlajanmarjoja maistelet? Oletpa aikamoinen veijari. Minulle eivät kelpaa. Minä poika pistelen ruusunmarjoja, omenoita ja luumuja. Toissapäivänä meni niin paljon luumupudokkaita, että eilen äippä luuli minun kakkivan kiviä. No kiviäpä hyvinkin, luumunkiviä. Jiri taas on hienostelija, se ei syö luumuja kivineen eikä omenan siemenkotia. Toivotaan, että kelit jatkuu kuivina. Mukavampi ulkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos oes tiälläe nuita sinun herkkujas ni varmalla ennemmin niitä söesin. Eekö sulla mää maha sekali nuista luumuista? Aenahhii immeesillä männöö jos paljo syövät. On tässä tiijjossa ensviikko kuivoo kelijä. Suahaa iha kuivin tassuin teputella pihalla, nii tiälä ku sielläe :)

   Poista
  2. Ei mene maha sekaisin minulla ihan helposti, vaikka pitää myöntää, että kyllä ne luumut vähän pehmensivät muuten melko kiinteätä tulostettani. Sopivasti ei liikaa, vaikka urakalla pistelin luumuja kitaan.

   Poista
 3. No onhan se mukavaa, että vihdoin löytyy kauniit kelit teille. Me taasen sanomme Ossin kanssa haikeina hyvästit kesälle. Tasan ei käy nämä mielipiteet:)

  Se on hyvä Iivari, että sinussa on tuo vahtimisen asenne kohdallaan. Se on jännää, että useamman kerran pitää noita marjoja maistella. Eikös kerta riitä, jos pahanmakuisia ovat sinun mielestä? Terveisii Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on nyt mukavat kelit. Ja tulloo niitä teellehhii ku ensviikolla kerta suattaa kahteenkymmennee noosta lämpö :)
   Äet on tuosta vahtimisesta sitä mieltä että riittäs vähempihhii. Ettee iha jokkaesta koppakuorijaesta tarvihtis haakkuva taekka muute ilivettä nostoo. Minnoon tuas sitä mieltä että kaekki liikenne tontilla pittää ilimottoo. Tapahtu se sittä ilimassa taekka muata myöte.
   On niitä marjoja vuan maesteltava. Varulta. Ku ee suata olla varma että kaekki oessii pahoja. Sillon voep männä joku hyvä sivusuin :D

   Poista