perjantai 1. elokuuta 2014

Viikolloppu ja luurojekti

Niimpä se vuan männä sutkahti tuas yks viikko. Ja tuas on perjantae.
Mitenkä se männööhii etton viikossa vuan muanantae ja perjantae. Muut päevät männä humistaa nii ettee kerkijä uatellakkaa. Heenäkuuhii on männy. Ja eepä kaavvan ku elokuuhii on männy. Ja sitä tehen. Joolu ovella. Ja sittä ruvetaan oottammaa päevän jatkumista.

Äet oottaa syksyvä. Semmosta oekeeta. Misson aarinkoesija (!) kirpakoeta uamuja. Ja kirjavija lehtijä. Joka vuos se huaveeloo piäsöväsä Lappiin ruskoo kahtommaa. Ja joka vuos se vuan jiäp näkemätä. Samatennii ku ne yöttömät yöt ja kuamosaeka. Ootastelloo lottovoettoo. Että suap sittä ostoo Inarijjärvestä yhen suaren. Ja sittä aeko syrjäätyvä sinne minun kansa. Sepä suattassii olla meleko mielenkiintone nähtävä. Vuan oes siinä meekäläesen korvaläpät tiukilla. Ku sielä ee sittä oes muita ku minä jolle ruplattoo.
 No sitä syksyvä, joka sittä varmalla tulloo joka vuos, ja lottovoettoo jonka tulo on iha luojassaa, ootellessa voep riehuva pihalla. Ku ee ollunna uamusilla vielä niin mahottoman kuuma. Kepukan pyöritystä ol ohjelmassa.
 Uamulenkki käätiin ennen seetentä. Kerrannii ol mamma ylläällä ennen minuva. Ihanha tuo sopusasti män. Piästiin yksmielisyytee vaahista ja suunnastahhii. Mittees sitä muuta... nii no siivottii kansa uamusilla. Äet eppäel että oon kippee ku en kapaltanna imurin jälessä. Sitä vaelle ettee kuumetta mitannu. No ee vuan nyt huvittanna se homma yhtää. 


Saehhan minä toellaa sennii viikolloppuluun. Jäe siitä vähä huomisekssii jyystettäväks. Meellä ku ol matot pihalla koko päevän, ni äet toe tuommosen pikkumaton mulle syöntialuseks. Ku kuka sitä paljaalla lattijalla luuta järsii.
 
 
 

Meenasin kokkeella niät sen luun syöntijä tuolissa. Ee ollunna se toevottu homma. Ee kuulema sua luuta viijjä tuolii eekä sohvaa. Vein minä sen kuitennii äetin petille ku se ee huomanna. Kerkisin hyvän aekoo syyvvä sitä siinä ennenku huomas. Pelata ähräs jottae pasijanssija. 
Nyt kaet se oes tämmäe viikko ennee iltalenkkijä vaella. Pitänöö tästä lähtee. Piäsöö sittä luurojektija jatkammaa.


10 kommenttia:

 1. Olisko siinä järvessä toinenkin saari? Näyttää Palvelijattaren silmissä olevan nyt sellainen kiilto, että tulevalle lottovoitolle löytyi käyttöä. Se odottaa joka lauantai voittavansa ne lottomiljoonat. Syksyäkin Se odottaa, kuiva, kirpeän raikas, kirkas ja kahiseva syksyn pitää olla. Paljon kuivia värikkäitä kahisevia puunlehtiä potkittavaksi. Ei mitään jatkuvaa sateenlotinaa.
  Hienot kuvat sinusta, Iivari!
  Mulle tulee vilkas lauantai, pikkueukko tulee jo aamusta pistämään vauhtia meihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiisa tuommosta syksyvä se äettii oottaa. Seku on syksyllä syntynnä ni on kuulema enämpi semmonen syksynlaps :)
   Siinä järvessä on 3000 suarta että eeköpään riittäne teellehhii oma :) Äet kiittää kuvviin kehuista. Ite sorhas ne ottoo. Mukavata laavantaeta teelle pikkueokon tahissa!

   Poista
 2. Myö voetas tulla mukkaan jos siellä ois vaekka kolomaas suar meille :) Syksyviileitä tässä outellaan ihan tosissaan, nää kelit tappaa, jos vielä kaavvan jatkuu :(
  Mukavoo - toevottavasti viileempöö viikonloppuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiisa tuossa Párekille sanoen että 3000 suarta on siinä. Löötyy teellehhii iha oma :) Vaekka sovittashan myö sammaannii.
   Kyllä tällä kelillä henk männöö jos ee ala viiletä. Aenahhii äet on sitämieltä. Lissee lämmintä vuan luvassa, ensviikollahhii 30 astetta! Ee hyvä se.

   Poista
 3. Tarkistahan Iivari ennenkuin muutat saareen, että siellä toimii nettiyhteydet ! Muuten kyllä kuulostaa hyvältä plääniltä :) Kuumat kelit jatkuu täälläkin niin ei jaksa päiväsaikaan kuin makoilla ja ehkä pari kertaa haukahtaa muodon vuoksi.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se suattaa olla katottava homma jos se suare osto etteen tulloo :)
   Ee suata uskoo että on aenahhii viikko tätä kuumuutta vielä tiijjossa! Nyt männöö ylite jo mullahhii. Sitäpä makkoeluva vuan tietää se. Koetettaanhan pärjäellä!

   Poista
 4. Vai oma saari pitäisi olla. No ei ainakaan tulisi kukaan häiritsemään. Se kokonaan omissa paikoissa on hyvä juttu.

  Ai, minkä ihanan luun olet saanut Iivari. Ossi olisi kade. Vaikka saa sekin joskus vähän samanlaisia luita. Koettakaa kestää lämmöt, minä oikein odottelen, että ensi vkolla olisi lämmintä, eikä ainakaan sataisi. Erityisesti torstaina ei saa sataa, kun on minun perinnesaunailta. Terveisii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulema on semmonen huave :)
   Ens viikolla ee saa vuan paestaa,jotenka on semmonen teejjän lempi-ilima :) Voe apuva, sanomminä. Mukavata viikolloppuva sinne!

   Poista
 5. Syksyt on meijännii mielleen. Sillon myö sammoillaan metissä ja kyylättään sienii. Ainut haitta on ne helekutin hirvikärpäset, joita äippä nyt inhovvaa ylikaiken ku viime syssynä varsinaisesti oikkeestaan ensmäisen kerran niihi tutustu. Ei ne minnuu varsinaisesti haittoo, mutta äipän kiljumisen ja rumien sanojen mättämisen kuunteleminen väh häirihtöö. Mie ku en tiijä huutaako se miulle, vaiks ei se kyllä koskkkaan huuva miulle sillä lailla. Aina ei voi kuitenkkaan tiettää.

  VastaaPoista
 6. Joo, ne hirvikärpäset! Minä olin iha unneottanna ne jo... niitä on sittä jokapaekassa. Mehtää ee männä kyllä. Semmonen oes kuulema olemassa joku matkassa kannettava karkotin joka tehhoo niihinnii.Ja itikoehin. Semmosen jos nuo emännät panis kaalaasa ni eistäs meehinnii.
  Sitä metakkata ol meelläe männäsyksynä. Silläpä uattelin ettee tänä syksynä mehtää ennenku on vaenoo joka kärpäne.

  VastaaPoista