sunnuntai 3. elokuuta 2014

Jootopäevä

Kylläpä on ollunna niimmuan mahottoman pitkä päevä. Tullennookko iltoo ollenkaa.
Ee oo hirveesti tehnnä miel pihallekkaa. Tietennii on kuumoo. Ja huomenna vielä enämpi. Äet sano että jos kuuloo vielä kerrankaa jonnii siäennustajan sanovan että helle hellii ni ee vastoo seoraaksista. Nyt justiisa on tappi täännä. On lukenna vähävvälijä millominnii siäennustusta. Ja pärmentännä ku turkkilaene tupakkikaappijas. Että iäntä tiälä mökissä kyllä on. Tapahtumista en niinkää mää kehummaa.
 Että enimmäksee tupaukon hommija tässä. Jootopäevänä. On myö välillä kääty pihalla vuan ee suata ku viijentoesta minnuutin erissä olla. Varjossa isköö ne puarmat ja muut kumppanit nahkaa. Kyllähän sitä jottae käpsehtimistä tiälä mökissähhii keksii. 
 
 Niinku tuonnii lohtukanan kansa pelloomista. Siinon kyllä nimesä veronen kaver. Aena on valamiina pelliin. Eekä millonkaa sano etten nyt kehtoo. Taekka on liijjan kuuma riehuva. Ee nyt jaksas lentee.
 
Vuan sevverra laeska kaver seon ettee kehtoo ite tulla poekkee sohva alta. Äetin pittää se kaevoo sieltä. Suattasin suaha sen itehhii vuan pittää koettoo suaha mammaan liikettä vähä. Rampiutuu vielä tuoho tuoliisa.
Sehän kehittel ihteesä (siis äet, ee lohtukana) kesänuhannii. Saanajjäläkee hikipiässä istunna ilimastoennin puhallukse eissä. Ja tohotin tääsillä. Luulis jären sanovan jo ettee sitä hyvä hyöree. Ku sehä ol tuas semmonen suomalaene änkyrä. Ja änkääty saanaa vielä helteempiälle eelen. Siinäpä tuota tuas nähtii mitenkä kääp.
 
 Nii on elokuu ja uus viikko alullaa. Ja viikolloppu lopullaa. Mitteepähän tuonoo tulova viikko tämännii määräkoeran elloon...
 
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Et sitten vielä ole lohtukanaa enempää ilmastoinu? Näyttää aika hyvinvoivalta siivekkäältä. Mullakin on pari vinkulintua vielä hengissä. Oon meinannu antaa niiden pitää sen vinkulaitteensa. On niin hauskaa vingutella niitä kymmenen jälkeen illalla... tulee Palvelijattareen vilkkaasti liikettä ; )
  Meillä on Iivari samanlainen vastuu, mammojen liikunnasta huolehtiminen.

  VastaaPoista
 2. On siinä se yks reekä. Vuan vinkuu se vielä. En oo ruahtinna enempätä sitä reejittee ku on nii mukava se :)
  Meellä on näetä vastuuhommija. Eepä meellä mamma liikahtas jos en minä liikuttas. Mitenkä käänöö nyt ku ol kuulema meejjän lenkkitiellä nähty aaton alle jiännä kiärme! Ee oo ikänää tiälä ennen niitä ollu. Ja äet pelekee ja inihoo niitä. Ja sitä jos minuva piäsöö purasemmaa. Suattaa olla melekosta liikkumista nyt...kyytapletin pan jo uamusilla varuiks taskuusa.

  VastaaPoista
 3. Nyt on muuttunut kyytapletti-ohjeet. Jossakin tapauksessa se saattaa jopa nopeuttaa myrkyn leviämistä.

  Meillä vikkelin sisäliikunta alkaa sillä, että Takku urahtaa ovella. Siihen malliin, että käynnistelee haukkumista. Oikein kun vilhakasti pomppaan sängystäni ja ryntään eteiseen, saatan ennättää väliin ja haukku jää aikeeksi. Onneksi ei ole pyörrytystaipumusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voe sun täätinen! Etteekö ennee sua niitä antoo?? Olpa hyvä ku sanoet, tuota ee tiijjetty.
   Sullapa onnii sielä sypäkät herätykset! Ee taejja tarvita kelloo soemaa laettoo.Kyllähä sitä minnäe joka iäneen mielellää kommentoen. Onneks tiälä mualla ee nii haettoo. Kaapunnissa ee liene nii mukavata tuommonen.

   Poista