keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Etutalavi

Eelissä iltana näätti luppoovasti siltä että oes lunta uamusilla pihalla.
Kissin villat mittää lunta ollunna. Vuan märkee ja kylymee kurroo.
Ja eeku siihe sittä tamparoemmaa hualarj piällä. Kyllä olj tämmösellä totistetusti optimistillahhii siinä nieleksimistä. Eepä aattanna.
Mamma nyhti narusta ja mäntävä olj. Ee muuto ollu mitenkää vaahin hurma piällä...
 Äet naaro, ruoja, että voepko mitenkää olla mahollista että voesit näättee surkeemmalta ennee. Että vielä oes hualarin sisällä varroo vähä selekee kööristee lissee. Ja aenahhii yhen käpsän voesit ilimaan nostoo. Että oes semmonen surkeovven multihuipentuma sittä.
Onneks ee tarvinna männä pitkälti. Ku se sano että het ku tiet tarpees ni kiännyttään pihhaan. Ja tietennii minä het rykäsin tarpeet.
Oes tuonnii voenna sannoo aekasemmi. Oes tarvinna luahaatuva mäjelle asti.

Päevälläpä sittä olihhii jo toesellaesta. Sitä ku jytkäätti lunta tulemmaa ni sitähän sittä piisas. Ee meenanna muavara riittee. 

Vuan kyllä minä poeka pinttelin mänemmää. Siinä ee mamma kamerasa kansa kerinnä alakuusakkaa matkaa. Eekä kyllä yhtää hijastanna vaahtija vaekka lunta tulj vuakasuoraa.Kyllä olj sittä mukavata kuoputtoo lunta. Ja työntee nokkasa korvaläppijä myöte siihe.
En oes millää malttanna lähtee tuppaan sieltä. Vaekka olinnii korvija myöte märkä. Pithän se kuitennii lähtee. Ku äetille tulj kylymä. Ja patterit loppu kamerasta.
Vaekka kyllä minuva meenas vähä nolottee ku se liehkas sielä aejjassa ku pienet penskat. Onneks ee kukkaa nähnnä. Ja onneks ee suanna piähäsä ruveta enkelijä tekemmää lummee. Niinku männätalavena.
Ja siihe sillon justiisa ehättääty sittä vielä linkomies...Mukava päevä on ollunna. Ku on suanna temmeltee ja melskata tuola lumessa. Ee oo takin tarvetta ollunna. Tämä on nyt sittä varmaa ollunna semmonen etutalavi. Ku on loppuviikoks lämmintä tuas luvassa. Ja sullaa nuo lumet. Niihhän sitä kevväällä sanottaa ku tulloo lunta lämpimän jäläkee etton takatalavi. Nyt olj sittä etutalavi.


Vuan kyllä minä äskön korvat luimussa kuuntelin. Ku yks pärmenti puhelimessa että et ymmärrä ja et ymmärrä, kaekennäköstä tolohaketta pittää olla...
Uattelin jo että hyväisä tokkiisa kellekkä se nyt nuin ärhentellöö, ompa nolloo. Sittä tuntu tokasovan että no tieppä se sitä tässon ooteltuhhii.
Ja alako kohta puhuva ku immeeset.
Ku lopetti sen puhelusa ni minä kysymmää että kellekkä se nuin mahotonta metakkata pit. Ni se sano että olj soettanna nettitikkuasijata operuattorille.
Ja aatomuatti olj sielä hokenna että anteeks en ymmärrä sano uuvvestaan.

Että varmaannii eisti mahottomasti tuohhii. Esinnä mölökkyyttää savommurteella aatomuatille ja sittä noetuu sille ku se ee sua selevee. Ja ku se sen juahkoomise jäläkee loppuviimiseks sannoo yhistaväsä asijakaspalavelluu ni sittä vielä sannoo sille konneelle että tieppä se.
Sielähä kaekki puhelut männöö naahalle. On sielä varmaa haaskoo immeesillä ku ne kuuntelloo sittäe naahoo. Kyllä siinä tuas savolaesten maene eeku lissii.


10 kommenttia:

 1. Palvelijatar nauraa, että ensimmäisessä kuvassa sulla on Ihaa-aasin asento. Ihaa on pessimistien esi-isä, vallan ihana tyyppi.
  Onpas teillä tosiaan tullut lunta! Taatusti oli mukavaa työntää kuono korvia myöhen lumeen. Meillä oli aurinkoinen ja hieno keli.

  Haha, olispa kärpäsenä katossa seuraamassa, kun niitä automaatin nauhoituksia puretaan ja kuulevat sun mamman kommentit. Saavat hyvät naurut. Palvelijatarkin välillä avaa sanaisen arkkunsa automaateille, mutta se teksti ei ole painokelpoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oekase siinä sittä ihtees ku on vyntätty tuommonen putki piälle. Vaekka kyllä se piällä liikkummaa pystyy, eepä silti. Vuan mitä surkeempi ilime ni siäljpisteetä tulloo. Ja piäsöö jootusammi kottii :)
   Sano se äet sille ystävälliselle asijakaspalavelijalle että riitelin tuossa teejjä aatomuatin kansa... :D Se olj naaranna ja sanonna että et oo ensmäene.

   Poista
 2. Voi ruoja, minkä ETUtalven työ ootte saaneet sinne Savoon. me koimme tänään teidän deja-vu ilmiön:) Olimme Ossin kanssa kävelyllä, kun tuolla meidän "päätiellä" tuli jänis vastaan pinkoen ihan henkensä edestä. Ei kylläkään ollut koiraa perässä, jotta mikä liene ollut säikäyttänyt. Juoksi todella melkein pahki, ennenkuin älysi kääntää ittensä metsään päin. Pysäyttikin hetkeksi ja sitten, kun tajusi, että intopinkee määräkoira seisoo ja kiskoo melkein turpakarvojen alla, valehtelematta ei ollut kuin 5-7 metriä, niin sitten kääns jänöneni metsään. Ossi pisti sellaiset ulvontahaukut pystyyn, että asiaa tuntematon voisi luulla, että nyt koiraa rääkätään ja pahasti. Mutta se on sen intopinkee ajohaukku, kun pääsee sellainen melkeen ulvonta:) Raukkaparka ei kuitenkaan pääse jälelle, kun on tuomittu siihen fleksinaaruunsa:)

  Aika surkee ilme sinulla on tuossa pukukuvassa. Liekö liian kankee? Meillä ei paljoa nuita pukuja harrasteta. Ossilla on yksi sellainen meitsin kutoma villapaita, joka kiskastaan päälle yli kymmenen asteen pakkasessa ja sitten koetetaan joskus tarjota fleece-tossuja. Lenkit lyhennetään sitä lyhkemmäksi, mitä enempi on pakkasta. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän tuo sitä lunta viskelj tulemmaa.
   No ootta työhii suanna sittä samallaesta nähä ku myö. Meleko kiire pittää nuilla jänösillä olla ku melekee syllii tulloovat :)
   Kyllä minnäe uluvasin pahalla iänellä. Sittä ku siitä ällistyksestä havahuin. Mullae on tapana pittee melekosta iäntä tuola ku jälille piäsen. Äet sannoohii ettoon ku ampulanssi :)
   On se hualarj iha hyvä piällä. Että hyvästi pystyy liikkummaa. Vuan ee oo nuo kelit semmoset että paljoo innostaa enemmälti askeltammaa.

   Poista
 3. On se ensilumen tulo ihanata, mutta toisaalta surkiata. Kaunista ja hauskaa peuhata siinä, niin lapset kuin koirat, mutta surkeus on siinä, että se pitkänpitkä talvi alkaa.
  Komee haalari. Taidat olla Iivari "hienohelma", kun et raaski turkkia kastella... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse mukavata tuo ensmäene valakeos. Vuan kerkijjäähän se ruveta tympimmää ku on nii pitkä tuo talavi.
   Kyllä en tykkee jos käpsät ja maha kastuu. Ee oo mukavata se. Paetsi lumessa :)

   Poista
 4. Jösses sentäs, ku teil on tullu lunta aikaseen. Noista nutuista ollaan ihan samoilla linjoilla sun kaa, Iivari, turhakkeita, mut ei sade ja mutavellikään kovin hyvä yhdistelmä oo. Joo, ja pimeys. Meijän väellä on käytössä ottalamput.

  Ollaanks me taijettu mainita, että meijänkin äippä on savolainen. Hän ei kyl tosin osaa enää tommosta ilmasuvoimasta sanailua kuin sun äippäs. Kih hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niivvuan ravvaatti iha kunnolla. Sullaahan se poekkee ku lämmintä on luvattu.
   Kaekellaeset vuatteet on epämukavija, vaekka oessii mukavija :) Ymmärtänettä mittee tarkotan. Äetillä on yks ohtalamppu. Tuumael tuossa että jos hankkis usseemman ja tällees ympärj piätä :) En kyllä ymmärrä että mittee se eistää jos tuakseppäen näättää...

   On siitä taenna olla puhetta että teejjännii mamma on savolaenen.Kyllä hyvästi ossoo ilimasta asijat vaekkee murretta käätäkkää. On luvettu :D

   Poista
 5. Ai teille tuli etutalavi nytte, meille se tuli jo heti muanantaiuamuna. Minnuu se valakonen ei haitanna muutenku että isäntäväki lähti parina uamuna tuas ihan viärällä tavalla kottoo. Huuvella piti perrään. Tänä uamuna osasivat jo lähttee oikkeella tavalla. Ainii, meinasin mie kyllä vähä huolesttuu ku takapihalla miun luut ja lelut oli männy piilloon. Äippä kuitennii lohutti, jotta kyllä ne sieltä vielä löyttyy ku lumi sullaa kohta kuitennii pois. Tiijä häntä, ei oo meijän äippä mikkään meterolookinen immeinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii minä kuulin etton teelle lunta tupraattanna. Ja sähkökatkoohii ollunna. Nuor emäntä sitä mannaelj.
   - Niinkö mänivät lumentulosta sekali että viäri lähtivät pihasta!? Kyllähän se on aluks vähä ootoo että suattaa vähä sekottee järjestystä.
   Sullaa ne lumet, lämpimämpöö on luvassa.Iha sano sen telekkarin oekee siäimmeenen. Sieltä löötyy tavarat. Mullae jäe kaekki rojut lume alle. Kaevelin niitä sittä sieltä essiin jokusen. Loput suap ootella sitä lumen sulamista.

   Poista