sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kylillä ja kotona

Vuan pittää sannoo että ol erikoene viikko männäviikko. Ku taes olla melekee jokapäevälle jottae. Ylleesä on vuan tyhjän nyhjeemistä. Kuha ee vuan sittä kostaavvu tulovalla viikolla. Että sittä onnii semmonen ettee oo minnää päevänä mittää. Eepä silti, äkkijäkös tuota jottae pannoo tapahtummaa jos ruppee kovasti kööhältä näättämmää. Pittää sitä kuitennii aena vähä etukättee rätnätä tulovatahhii.
 
 
 

Kylillä piäsin käämään tänäpäevänä. Pitkästä aekoo. Teputtelin asvaltilla niinku kaapuntilaeskoerat ikkään. Sevverra kylänen kylä että ol kuitennii katujen piällä piällistä. Vuan ee immeesijä liikkeellä montookaa. Lie olleet pyhäpäevee pitämässä kuka missäe. Kyllähän se katotti vähä tarkempaa ku oman kyläläesijä. Ku olivat ne muutamat iha ootoo väkkee. Voesko sannoo iha että olpa sittä ennennäkemätöntä sakkija.


- Kato äet, iha ootoja immeesijä!


- En lähe mihinkää, männään poekkee...ajjaavat nuin kovasti! Jootas jo kottii...
 
 
Vähä tinki pelottamaannii. Ku aatoja män meleko läheltä. Ee siinä tehnnä miel paljo posseerata. Vaekka yks koettiihhii että otetaampas nyt kuvija. Ku oot immeesten ilimoella oekee. No sieläpä sielä. Eepä nuita montoo immeestä siinä ollunna. Viis ehken kaekkijjaa. Ja siinähä lienöö jo iso osa vissii sennii kylän väkluvusta. No vitsivitsi.
 
 - Vuan toenperrää kyllä minä vähä ihmettelin  että missä ne kaekki immeeset on. Meejjän omalla kylällä on enämpi koerija ku tuola näky immeesijä. Eekä ollunna yhtää lajitoverijakkaa liikkeellä. Suati että oes ollunna mittää postijakkaa missää niihe jäliltä. Ol kyllä kumma paekka se.
Kyllä en tykännä siitä.
 
Siinäpä sittä pyörähettii kottiintultuva iha omalla turvallisella tiellä. Missee ee näkynnä sittä ootoo eekä tuttuva immeestä. Nuapurin lajitover ol männy vähä ennen minuva sammaa suuntaa.Sen jälillä ol hyvä männä. Ee jootanna jumimaankaa. Että nyt sae äettii männä lenkin iha minuva hoputtamata.
 - Nonnii... tuas yks loesto-otos... huamu taastalla! Annahha nyt jo olla sen vilimoomisen. Nyt kottiin!

 
Sittä sitä on vuan käpästelty pihalla ja pirtissä. Ja huuvvatettu vinkuva. Ja äetillä oon palloo viskuuttanna. Ja se on suanna sitä sohva alta ähinän kansa onkija. Kyllä on kotona parasta.

Että semmonen päevä ol tämä. Ja huomenna tuas uus viikko alakamassa.
Ompa se jännä nähä mittee se tuop tullessasa.
8 kommenttia:

 1. Kyllä kuule Iivari kupungisa oppii elämään, kuten mää. Sulla saatto vaan olla semmonen huonompi hetki. Täälä on koirapuistoja ja vaikka mitä. Niinku kaikki tutut joita tappaa lenkuroilla. Mutta kyllä pöndelläki (=maalla, emäntä vähän yrittää...) on omat hienoutensa, niiku vappaus... Ei tartte joka hetki olla hihinasa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppis kaet sitä. Vuan ku tämmönen mualaespoeka männöö harvakseltaa tuonne pikkusen isompii kyllii ni vähä on hankalata. Pitäs vissii käävvä usseemmin .Tottus vieraampiinnii nuamoehi :)

   Poista
 2. Mualla on mukavoo :) Tiitukii piäs käämään kaapunnissa tännää, mutta eipä sen kummosempi reissu ollu, aatossa olla köllöttelj' kopsassaan. Kerran piäs käämään tievarressa pissillä, ite oltiin kahtomassa viimevuotisen kuningattaren laalantoo!
  Muuten ei ou tapahtunna koko viikolla mittää, niitä tavallisija tallusteluja uamuin illoin :)
  Mukavoo alakavoo viikkoo muiskaaksiin myötä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kotj on paras paekka. Ja oma piha. Huomoo ku kääp asvaltilla tallustelemassa :)
   Muiskaaksija sinnehhii ja hyvvee alakavata viikkoo!

   Poista
 3. Voi kuule kamuseni Iso Ii, yritän kaiken aikaa ymmärtää sinun tunteitas siellä `kaupunkireissulla`. Osittain tajuankin aatokses. mutta toisaalta ihan hurjan kivaa olis päästä tutustuttamaan sinut pääkaupungin raitiovaunuihin (ihan parasta) ja puistoihin (melkein kuin maaseudulla). Kyllä meillä kuule olis kivaa äijien kesken, kun esittelisin sinut tytöille! Ja täällä esikaupungissa olisit kuin kotonas, kun on luontoa ja vähemmän vilkasta liikennettä. Olet aito mäykkyäijä ja taatusti äkkiä sopeutuisit tähänkin menoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oes tämmösen peräkammarimpoejjan piä sekali sielä vilinässä. Vuan eepä tiijjä jos vaekka äkkijä tottussii :)
   Oeshan se melekosta vaehteluva tähä nykymännöön. Ee suattas nii usseesti tulla se jumittaminenkaa mielee käpästellessä. Sen minä kyllä uskon että mukavata meellä oes yhessä! Ee puuttus vaahtija, eekä varsinkaa naesija :D

   Poista
 4. Mie oon kaupuntilaisena tottunna kaikennäkössiin immeissiin ja kulukupelleihin. Siis jos ne tulloo vasttaan hihnalenkillä niitä en ylleesä notteerraa mitenkkää. Vuan annaha olla jos metässä liikkuu joku immeinen näköettäisyyvellä nii vaamalla haukun ja murisenkkii. Miust se on jotennii epänormmaalista jos metässä on muitahhii ku myö.

  VastaaPoista
 5. Ne harvat immeeset jotka tuossa kylätiellä vastaantulloo suap männä ohi. Ja lajitoverit kansa. Jos eevät äejjy haakkumaa esinnä. Siinätäppaaksessa annan kyllä takasi. Vuan tuola kylillä sittä oon iha hilijoo. Onse nii ootoo meeninkijä sielä.
  Metässä suap multae haakut ihan kaekki. Immeeset ja elukat. Tarvihtooko niihe välttämättä tulla justiisa sammaa aekaa siihe pyörimmää!? Että onse jotennii epänormaalija, oekeessa oot :)

  VastaaPoista