perjantai 26. syyskuuta 2014

Myrsky tulossa

Päevä iltaa ehti
lähti puustae lehti...

Iha meenoo pakosta ruveta runosuonj sykähtelemmää. Ee sempuolee että oes jottae erikoesempoo tapahtunna. Ku iha muute vuan.
Joskus on vuan nii mukavata olla määräkoera.

Myrsky on tiijjossa. Ee kuitenkaa plokikamu Myrsky. Vuan semmonen pienellä ämmällä. Semmonen tuulisemmampuoleenen ilima. Vaekka kyllä ottasin plokikamun mielellänj, enkä tuommosta ilimoo. 
 Ku kuitennii katkoo tuas sähköjä. Ja sittä tönötettää pimmeessä. Ja pittää äetin könytä liiteristä puita. Ja panna uunii tulet. Ettee palelluta.
 
Ku niitä puitaha ee millonkaa millää voe valamiiks hakkee. Varulta. Vuan sittä pittää lähtee tamparoemmaa sinne myräkän keskelle ohtalampun kansa. Jonka valo pallaa sillon ku sitä huvittaa. Ja ylleesä justiisa ku pitäs ni sitä ee huvita. Ja tuulj paakuttaa liiteri ovvee kiini ja aaki. Etton sittä sormet välissä. Ja halot kintuilla. Ku ee niä mittää. Ja sittähän ne on märkijä, ne puut, ku pirttiin piäsöö. Ku vettä tulloo vuakasuoraa.
Ja tarinaha jatkus loputtommii... ku tuljtikkujakkaa ee tietenkää löövvy.
Ulukona olj mukavata tuulesta huolimata. Melekolaellahan tuo hönkäelj.
Vuan ee kuitenkaa niimpaljoo ettoes lennättännä hirvikärpäset muuvvalle. Nehän ne eeku lumesta virkistynneenä on tuas kömpinneet essii. Saltona kolome tälle päevälle. Kaks mamman nuamaa. Ja yks minun takalistoon. Tietennii.

Lohtukana on suanna kyytijä. Se raakka on pahasti huavottunna. Reekä kuppeessa. Vuan en ruahi sitä vielä poeskaa panna. Ku seon kuitennii se lohtukana. Vähä niinku jollae on joku unjriepu. Taekka joku jäneksenkäpälä.

Huomenna alakaa kuulema hirvemmehtuu. Ja mahoton miärä punapiposta sakkija alakaa pyörijä tuollae lenkkitien varressa. Sinne ee suata olla mänemistä. Ku niillon niitäe isoja hirvikoerija. Ja nehän pistellöö väljpalaksesa tämmösen pienen määräkoeran. Siinä hirvehhaakun lomassa. Että männään sittä johonnii muuhun suuntaan. Vaekken kyllä tiijjä mihinkä.
Ku jokapuolellahan niitä mehtämiehijä pyörii.

Ehken kääp hyvä tuurj eekä tarvihe männä pihhoo pitemmälle. Ku jos sielä kovastihhii myrskytuulj puhaltelloo ni nehä on korvaläpät het nurimpäen.
Kyllä en tykkee siitä.

12 kommenttia:

 1. Pidä hyvä mies huomenna korvaläpät alhaalla, ettei myrsky vie sinua.
  taida oikein hirvestäjiä huomenna onnestaa, tuskin hirvet paljon liikkuvat myrskysäässä, eivätkä hirvikoirat saa vainua myrskyn seasta. Kyllä muuten meillä on täällä Suomessa onnellinen olotila, kun maastossa liikkuu vain oransseja eikä vihreitä miehiä pyssyjen kanssa. Vaikka ehkä se ei hirvistä ole mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkäpä niitä allaalla piät ku tuulemmatkassa lentäävät :)
   Ee varnaa hirvet tykkee tuosta mehtuuhommasta. Ja tiellehhii aatoen etteen nyt hyppiivät ku niitä jälestettää. Ruppee tuas lehissä olemmaa juttuva kolarista.
   Onneks ee niitä vihreetä miehijä tiälä liiku. Ja ku ee millonkaa tuliskaa!

   Poista
 2. Kuule kuoma, meille pukkas nyt Palvelijattaren kanssa iso huoli. Me ehdotetaan, että sinä ja äet pistätte kirkkaanpunaiset pipot päähän hirvijahdin ajaksi ja vielä varmuuden vuoksi viikoksi siitä eteenkin päin, jos jonkun metsämiehen allakka sattuu olemaan vanhaa mallia eikä tiedä milloin se paukuttelu tänä vuonna loppuu.

  Ja pistäkää kiviä taskuun, ettei myrsky vie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pittää kuulema olla nykyvvään oranssija ne pipot. Äskön uutisissa sanovat. En kyllä ymmärrä minkätähe. Luulis että erottaa yhellälaella punapiposettii hirvistä! :)
   Mulle saes varmaa panna paenoja valjaesii. Näkkyy tuuleksivan meleko ravakasti.Onneks oon narussa kiini :) Äetissähä on sevverra paenoo ettee tuommoset tuulet paljo heelaata.

   Poista
 3. Kih hih, mää jo luulin, että sää olet mua kuttumassa kylään.
  Terkuin kamusi Myrsky

  Pysyhän tosiaan omalla pihalla, saattavat ne hirvikoirat olla melkosessa täpinässä ja jäät pian jalkoihin tai lähet niitten kanssa metälle. Äippäs ei varmalla tykkäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Myrsky kamu, ja Tuiskuhhii. Millonka vuan ootta tervetulleeta tänne meelle! Het pannaa pilleet pystyyn :)
   Koetettaan pysytellä pienellä alalla tänäpäevänä aenahhii. Niistä hirvikoerista ee oo takkeeta. Yhennii tunnen semmosen etton varmaa aenahhii plokikamu Neron kokonen!

   Poista
 4. Voi kun asuisin samalla kylällä Iivari sun kanssa niin mentäis yhdessä lenkille hirvestysaikaan, ihan vaan olisin sulle puskurina jos hirvet tai ne hirvennäköset koirat alkais sulle kettuilemaan. Eiköhän ne juoksis metsään piiloon kun me parivaljakkona tallattais kirsut pystyssä. Ole varovainen siellä !
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ee uskaltas ies hirvimiehet olla samoella rintuuksilla meejjän kansa jos oesit tiälä! :) Se oes sittä mukavata. Saes männä raahassa minnekkä mielii.
   Ollaa varovaesija. Pysytellään tuossa mökin ympärillä. Aenahhii näen aluks.

   Poista
 5. Olin kuulevinani radiosta, että se oranssi väri on siksi, että osa miehistä on värisokeita. Silloin näyttää vihreä ja punainen samalta, mutta oranssi ei. Jotenkin kuulostaa tuo sähkökatkon aikainen toiminta samalta kuin meillä. Tikuista ei tietoa eikä valonlähteistä. Poikkeuksena se, että meillä uuni lämmitetään, vaikka olisi sähkötkin käytettävissä. Puita tosin ei haeta etukäteen. Tietenkään.... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vae se on sentähe tuo värivvaehos. Aena sitä jokapäevä näköjjään jottae viisastuu :)
   Joo, meellä voejjaa lisätä vielä tuoho lämmityshommaa että uuni ee vejä ku tuuloo. Ja sytythä on unehtunna liiterrii vaekka puut oessii jo pirtissä :D

   Poista
 6. Tiiätkös Iivari, minä Ossin matte olen elänyt siinä harhaluulossa, että määräkoerana on Aina mukava olla. jotenkin piän teitä sellaisena etuoikeutettuna koira-aatelisrotuna, jota ppapotaan ja hellitään ja aina pietään hyvänä. sillon luulis, että aina on hyvä olla, eekä vaan joskus:) Terkut ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo tok suurimma osan aekoo on mukava olla määräkoera. Vuan ee oo aena. Niinku sillon ku pittää lähtee kurakelillä pihalle. Taekka sattuu emännältä herkkupäevä unehtummaa. Niinku tänäpäevänä!
   Ee oo muute valittamista oloesta :) Kyllä pietään hyvänä ja ruaputusta suap tarpeeks. Laavvantae-illan terveeset Ossilaan!

   Poista