perjantai 12. syyskuuta 2014

Syyshuolto


Niimpä tuo on vettä tihhuuttanna koko päevän. Melekee män päevä lasista pihalle katellessa. Nythän tuo on poovvistunna iltoo kohen. Näkkyy aarinkohhii pilikistelövän.

- Joku männöö tuola... Posti posti! Äet mää hakemmaa, posti kuluki justiisa!

Yks naaro mulle ku koetin tarkkaa kahtoo pihalle. Sano etton tarkkoo hommoo näköjjää. Vuan että eepä voe sannoo että koera nokka pitkällä vahtoes nuapurija. Ku on puol nokkoo lysyssä lasija vasten. Että näättääpä lyhytnokkanen määräkoera hupasalta. - Passoo se naareksija. Vuan jos en pitäs silimällä tuas ni tiijjä minkälaesta kulukijata sattus tietimätä tulemmaa.
Piästii pihallehhii ku herkes satamasta. Mukavasti paesto aarinko tuon pissipuun lävite. Oon sitähii tuas ahkerasti kastellunna. Ee oo piässy kuivahtammaa. Sitä ku on kaks minun eeltäjätä lannottanna ni pittää kaete se minunnii pittee osaltan siitä huolta.

Päevällä kahtelin että mikkää lie homman nimi. Mamma kolus kuappijjaa. Ehti jottae ilimiselevästi. Sano sittä että ruppee korjoomaa kesän tuhoja. Aletaan syyshuoltoo tehä. Uattelin jo että sitä taes tulla johonnii kukkapenkkii lähtö.

Vuan eekähä mittää. Sillon semmosija ootoja läpysköetä ja alako vettee sukkoo jalastasa. Meenas että itestään niitä tuhoja korjoo. Ja alottaa jalakopiästä. Oes kyllä minummielestä suanna alottee iha huipulta. - Vaekka nuamastasa. Ku se nyt on kuitennii näkysällä koko aejjan. Ruppee kohta lapset pelekeemää. Vaekkee tiälä niitä ookkaa. Vuan jos sattuu kylillä vastaan tulemmaa.

Katoen sitä jalakoen hankuuta ja näätösti siltä ettee tule siitä mittää. Juohtu sittä mielee että piäsis tok vähemmällä ku tilloes oekeen sorkkahoetajan kottii.
Ku semmonenha on vielä iha suvussahhii.
Sillä ku on se teline mihinkä lehmä pannaa. Ja sittä jollae mirkelillä ajetaa yljmiäräset poekkee. Ni jopa oes mammalehhii hyvä semmonen. Ee tarvihtis nuin vaekeennäkösesti rimpuilla sen hankuuvehkeen kansa. Ku nyrjäättää vielä kuppeesa. Taekka niskasa. Ja pittää männä liäkärrii. Ku ee selekä taekka niska oekija. Ja iletä sannoo liäkärille mistee se johtuu.
- Että tuossa vähä jalakahoetoo ite tekasin...


No tuota illoo kuulu olovan mullae eissä. Ee onneks mittää hankuuta. Vuan kynnelleekkuuta. Ja käpsiin rasvuuta. On kuulema yks antura sen näköne että rasvoo pittää panna ettee aakija.  Minummielestä niissä ee oo mittää vikkoo. Ja korvat pittää kuulema puhistoo kansa. Ja kaevellä varpaavvälittii. Ja turkkija syynätä ja ruoputtoo.

Ku se syyshuolto on nyt tuas tuolla immeesellä piällä ni ee aata mikkää. Ihanku oesin joku ooppeli. Taekka volovo, joka viijjää syyshuoltoo.
- Nyt erikoestarjooksena. Vuan noppeemmille ja tämävviikon.
Ja lippahattu kaapan piälle.

12 kommenttia:

 1. Ai satoiko teillä? Meillä on ollut pilvipoutaa, ja aamulla sumua. Hauska kuva tuo, missä olet ikkunassa kuono lytyssä. Oikein olet paneutunut täysillä vahtihommiin. Ei siinä mitään nauramista ole. Ja pissipuu voi mahtavasti, hyvin olet hoitanut sitäkin.

  Syyshuolto sitten alkoi teillä? Ihan alkaa puistattaa, mitä mahtaa Palvelijattaren päähän pälkähtää, kun tuon idean täältä hoksas. Sillä sorkkiensa huolto on aina yhtä ähellystä ja puuskutusta, kun on maha edessä varpaiden kynsiä leikatessa. Väittää käsiensä olevan liian lyhyet, kun ei yletä.

  Hyvähän se, että sinäkin Iivari saat siinä samalla anturasi ja kyntesi kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahinpitohan se on se piäasijalline homma. Ee pitäs olla naaramista.
   Äet käättää perusteluna sitä että käet on lyhyvemmät ku jalat, ku ee yletä polovet suorina sormet lattijjaa :) Näkkyy olovan tuas tuo villitys piällä että joka kohta syynättään. Multae. Huolehtis ensin itestää. Enämpi oes aehetta.

   Poista
 2. Pittäähän ne koivet hoitaa, jotta jaksaa lenkkeillä. Ja vanhoja koipia pitää huoltaa usseimmin kuin nuoria. Ja hyvää liikuntaa siinä saa koko kroppa, kun äitees yrittää ylettyä pikkuvarpaaseen asti.
  Nyt kelpaa äitees hypähdellä kevein askelin pihamaalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä tiijjä eistääkö tuo homma mittää. On männy enämpi sinne nysvääspuolelle tuas. Ehken pitäs olla järreemmät asseet tuon koepiinsuhteen. Niinku vaekka semmonen puuhöölä :) Eekä taejja ennee askelleetkaa kevetä tuolla iällä millää konstilla. Jos ee sittä jalavvaeholla :D

   Poista
 3. Vaan onpa sulla taas ollu kaikenlaista. Tarkkailua lasista, mitä ny vähän kuano näytti lytyssä olevan, mut ei se näkökykyä haittaa ja syyslannotusta ja vaikka mitä. Otikko ees päikkäreitä välillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuota tuas mahtunna kaekellaesta nuihi päevii. Se on oma ohtinasa hoejettava.
   Kerkisin minä nyt kuitennii unosija vetästä. Ee päevee iliman päekkärijä :)

   Poista
 4. On se hyvä pitää syyshuoltoa sekä ihmisillä, että koirilla. Voi kaikki paljon paremmin, kun on huollot tehty. Koskee ihmisiä, koiria ja autoja. Terveiset Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaet se on. Vuan ee tuota nyt multakkaa iha jokapaekkoo tarvihtis nuin tarkasti syynätä. Vuan toesaalta ohan se nypleeminen iha mukavan tuntusta :)
   Ossilaan terveeset!

   Poista
 5. Taitaa Paavollakin olla syyshuolto edessä. Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtöökö Paavolta se hieno rokkitukka huollon yhteevessä?
   Ee kaet, se ku on nii kommee! Sannoo tämmönen vähempitukkanen kaver :)
   Mukavata viikolloppuva teellehhii!

   Poista
 6. Hienosti oot Iivari hoitanut tuota pissipuuta, upean näköinen ! Hyvä että vahdit ohikulkijoita...siis että ne todellakin menee ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvästihhän tuo on kasvanna. Oomminä kyllä ahkerasti sejjuurelle jalakoohii nostanna kyllä :)
   Kaekki kulukijat vahitaan, tintistä lähtiin.

   Poista