keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Mehtäläeset

Voe turkanen ku tuo naesimmeenen sittä säekäätti minut äskön.
Kaevo kuapista semmosen kumman härpäkkeen ja alako sillä piätää mööhentöö. Mahottoman pahhoo iäntä lähti siitä vehkeestä. Kaekessa raahassa siinä makkoelin ni sittä pannoo tuommosen huutammaa. Sano että se on semmonen tukan kuivuuvehe. Jo olj kumma piäharava se.

Ohan nuo piäkarvat ennennii kuivanna iliman metelijä. Kuha ee oes liikoo kuivattanna. Että oes muutae kuivahtanna samalla ku tukka. Esmerkiks vaekka se käpyraahanen. Taekka se joku mantelj.  Ja mittee kaekkee tavarata sitä immeesillä sielä piäkuore alla on.  - Vaekka onkaet ne suattanna männä jo aekapäevijä. Vahvasti siltä tuntuu ku tuon meeninkijä kahtelloo...


- Poes alta risut ja männynkävyt! Hah, etpä kerinnä ottoo kuvvoo...!Justiisa ku oon tässä muutaman päevän suanna ihteen viriteltyvä peljkuntoo, ni tulloo sae. Eeköpään vuan alakanna tuossa äskön roemija vettä. Ja kuulu huomenna olovan sama homma. Ja vielä yljhuomennahhii. Lisäks vielä kovvoo tuulta. Eepä oo määräkoeran kelit ne.

Vuan onneks tänäpäevänä olj. Mahottoman mukava ilima juosta pallon kansa ja iliman palloo. Käätiin mehtätiellähhii. Ja sielä sitä vasta mukavata olj.
Ku ee lennelly yhtää taljtiijjaesta pienempöö.


 


Tuommosta sielä tiellä olj. Ja tievvarrella tuommosta niinku tuossa alimmassa kuvassa. On sinne suattanna pessiytyvä melekonen sakki vaekka mitä karvasija otuksija.

Vuan kyllähän sitä myöhhii oltii melekosija mehtäläesijä.
Äet sano että oltii ku rehumehiläeset. Sillä isot kumikkaat ja hoosumpolovessa reekä. Ja mulla repaleeset valjaat. Ja iäntä tietennii niimpaljo ku ilimaan sopi. Äetistä. Että ehken oes lähtennä ne peot pakkoo lipsimmää jos oes meejjät nähny. Ja suattovat vaekka nähähhii. Kuulemiselta ee välttynnä aenakkaa kukkaa kilometrin sätteellä. Ni sentähe ee myö nähty sittä yhtää. Onneks.


Tarkkana pitj katella kumpaannii vesakkoo. Varulta. Oekeelle ja vasemmalle.
Ettee mikkää yllätä. Niinku vaekka suet ja karhut.

Ja siitäpä juohtuhhii mielee.
Ku luvettii tuolta Suden hetki- plokista yks haaska juttu. Joku kommentoejjista sano etton joku sen sukulaene nimennä koerat kahtee lajjii. Yläkorvaset ja alakorvaset. Seon sittä nii hyvästi keksitty että uattelin tässä nyt huastoo sen. Jos ee oo joku vaekka sattunna sitä sieltä lukemmaa.
Että terveesijä vuan sille joka tämän kerto. Jos niät vaekka hyvinnii sattus lukemmaa. Ee kaet haetanna vaekka sen tiälä huastonnii...?

Että nuimpa se vuan meekäläesen mualima makkoo tänäpäevänä.
Mamma hurruutti loputtii piäsä sisustasta kuivii. Söherökuvija otettii. Palloo tulj potkittuva. Ja eepä tässä muuta ku että terve vuan kamut enskertaa.
Tämä lähtöö nyt vuatimmaa lakisiäteestä iltasta.
terveesin Iivari Alakorva
6 kommenttia:

 1. Alakorvan Iivari! Sepä sointuu hyvin yhteen ja on oikein osuvasti ja kuvaannollisesti sanottu. Iivari Alakorva, Terve vaan Iivari Alakorva. T. Wuppe Yläkorva alias Hochohr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eekö vuan oohhii hyvästi keksitty :) Että terve vuan sullehhii Wuppe Yläkorva :D Pitäsköön ruveta harkihtemmaa iha nimemmuutosta...vaekkee ookkaa omakeksimä.

   Poista
 2. Ylä- ja alakorvaset koiruudet, se on loistava ja hauska määritelmä. Ei haittaa, vaikka sen täällä julkaisit. Julkisen blogin juttujan se on joka tapauksessa.
  Ai teilläkin on sellainen tukan pörhyytin? Ajatteles, että aika moni pitkäturkkinen koira ja kissakin joutuu sietämään sitä vempainta sateen ja pesun jälkeen. Onneksi ei sinun ja minun tarvitse, kun riittää pyyhkeellä kuivaus. Palvelijatar on varmasti kuivannut päänsä sekä ulko- että sisäpuolelta ja kutistanut aivonsa rusinan kokoiseksi. Sen verran paljon tuntuu Sillä pätkivän nykyisin ajatus. Palautuiskohan aivotoiminta, jos Sille kaatais vettä korvaan, noin niinkuin kostukkeeksi... jos aivot turpois takaisin alkuperäiseen kokoonsa?
  Onpa teillä muuten siellä mahtavat lenkkimaastot. Ja ihan ekstreemiäkin, kun petoja täytyy väistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä en oes itekkää keksinnä parempata miäritelmee :)
   Onneks on nuin lyhyt karva mulla. Ettee tuommosta vekotinta tarvihe käättee. Riittää yks kuivapäene tähä huushollii :D
   Sitä vesjhommoo voes ehkä kokkeella. Tiijjä mitenkä ruppees piässä väläkkämmää. Taejjan viijjä mamman pihalle ku sattaa nyt...
   Mukavat tiälä on nuo muastot. Ku ee vuan nuita petoja kovi ilimaantus.

   Poista
 3. Tässäkin huushollissa on sellainen päänkuivaaja, en tykkää yhtään siitä äänestä ja sitäpaitse se ääni merkitsee yleensä että emäntä on lähdössä jonnekin minne meikä ei pääse mukaan.
  Kova vauhti sulla Iivari tuon pallon kanssa mutta pitäähän sitä liberon harjoitella päivittäin että pysyy tuntuma palloon ja kenttään.
  Teillä on aika jänskä metsä siellä mutta onhan sulla onneksi nuo pääkallovaljaat niin ei kyllä karhutkaan tule näkyviin kun näkevät sun polulla tallaamassa.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäpäevänä jiäp harjotukset tekemätä. Ku vettä tulloo kohisemalla.
   Mukavija mehtijä tiälä riittää. Ku vuan sekkaa uskaltaatus. Kyllä ne ehken vähä lissee uskottavvuutta nuo valjaat:) Harmi vuan ku alakaavat jo hajjoomaa.

   Poista