sunnuntai 5. lokakuuta 2014

ViikollopputoohujaLuut ja possunsaparot on syöty tältä viikollopulta.
Ja huomenna tuas se muanantae. Niinku oon jo joskus taenna maenita ni tuntuu ku oes aena joko perjantae taekka muanantae.
Viikot ja viikolloput sujahtaa männä mahottoman sukkelasti.

Viikolloppuna on aena omat hommasa. Niinku saanallämmitys. Se on mukavata hommoo. Varsinnii jos kerkijjää kähveltee jonnii puun siitä puukassista. Usseemmiten kyllä ee kerkijä. Ku äet vahtoo niitä niinku ruunujjalokivijä.
Ja ku muka männöö mulle tikkuja suuhu. Ja roskoo huushollii.Hyvä yritys. Vuan mynkää mänj. Pisti sittä kiukaa alle tuonnii.
Vaekka oes ollunna nii hyvä jyrsimpuu.Eepä irronna tuostakkaa kalikan kalikkata. Katoen ettoes ollunna sielä semmosija silleetähhii puita. Vuan eeku uunii vuan. Kyllä pitäs olla koerille iha erikko puut. Että saes vähä puutöetä tehä.
Jottii immeesettii kuulema oekee harrastaa semmosija. Iha on kansallaesopistossae semmosija piirijä ku puutyöt. Oon kuullunna. Ni sittä ku meekäläene jottae tähellistä harrastas ni eepä oo sopivata.
Ottaskoo nuo minut sinne puutyöpiirii...?

Voeshan sitä jottae muutae kyllä kokkeella harrastoo. Ku ohan sielä niitä piirijä. Sielä opistossa. Ja eeköpä se määräkoerahhii oo kansalaenen siinä missä joku äettii. Että luulis kelepoovan.
Jottae mahatanssija, jumppoo, porsliinimmualaasta, ulukomuan kieltä monellaesta näkys olovan tarjolla ku katoen. Ehken ee oo meekäläese heenijä nuo.
Mulle oes passanna semmoset ku vaekka kokkikurssille koemaestelijaks, luutyöt, kaevukurssi, vinkuin piilotusvinkit, ja joku koerille tarkotettu "ymmärrä immeestäs-kurssi". Taejjan panna ehotuksen ens vuuelle ku uusija miettiivät.
Saes vähä vaehteluva .
 Yks luulj olovasa kovinnii viisas. Laetto lattijalle tuommosen junttosmaton. Että muka oes paenavampi. Etten muka saes sitä ennee veeltyvä vinkuin piälle. - Erreös, erreös.
Lipakasti luikahti matonkuluma. Ee tarvinna ku vähä nostoo.
Sieläpä jutkotti sika kiärössä. Heleppoo ku heenänteko. Sitä vuan heleposti luulis että seon meekäläene yhtä vähäne voemiltaa ku on varreltaa.Ne jokapäeväset lenkit tehtii eelissäpäevänä ja tännäepäevänä. Äet sano että ossookohan kukkaa arvata että minnekkäpäen ollaa mänössä nuissa kuvissa. Että kummassako männään kottiimpäen. Ja kummassako lenkille.
Mikkään se lie tuommosennii kysymyksen siltä kirvottanna..."Rotkonj raahaan peto kuolova hiivin" sitteeras äet jottae vanahhoo kirjaelijjoo. Ku tultii niät tavallista pitemmältä lenkiltä. Ja siltä meenas loppuva puhti ja hönkä. Ja lenkutti mänemmää ku vanaha ruuna loppumetrit. Empä kyllä mitenkää pakottanna männä hunttoomaa tuommosta matkoo. Iha olj ite mänössä. Oes kannattanna kuunnella tuassiisa meekäläestä.
Kyllä on noosviikolla sillä sittä tuas ronkot kippeenä. Ja kuppeeta juilii.Ottas vuan vähä lupsakammin. Niinku minnäe. Mikä kiire tässä valamiissa mualimassa. Tarvihe niin tingalle nuita lenkkijäkkää ottoo.
- Tule vuan äet tänne sohvalle makkoomaa. Minä suatan tok lämmittee kinttujas jos niitä kovinnii äetyy luistelemmaa.

14 kommenttia:

 1. Oot kyllä aikapoika mattoja rullamaan. Minä möyhennän aina petin. Sitten sen joku muka siistii. Piilotan petiin kaikki herkkupuruluut ja muut. Ja aina möyhennän, mutta en suostu nukkumaan, ennekuin se on siistitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peti pittää mööhijä iha ite. Että suap mieleesesä.
   Ja pittäähän sitä vähä kyllä sittä tasotellahhii että piäsöö suplahtammaa peetteen alle.
   Eepä oo mamma vielä semmosta mattoo tuonna ettenkö oes mutkille sitä suanna :)

   Poista
 2. Hyviä nuo sinun kurssiehdotukset sinne opistoon. Täytyyhän mäyräkoiran kelvata oppilaaksi, en käsitä miks ei kelvattais. Minä nostaisin äläkän, jos olisin pyrkimässä enkä pääsisi. Minustahan maksetaan koiraveroakin. Jotain katetta sille viidellekympille pitää löytyä, jonka Palvelijatar vuosittain minusta valtiolle maksaa. Helsinki taitaa olla lähes ainoa kaupunki, joka vielä koiraveroa kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meellä ee tuoho koeraverroon voes veota. Ku sitä ee mäne. Vuan kyllä pitäs olla selevä pelj että piäsöö siinä missä muuttii sivistämmää ihteesä. Ja tarvittaissa vähä muitae :)

   Poista
 3. Kyllä suosittelen Ii lämpimästi luutyökurssia tai esim kaivuukurssia. Myös järjestyksenvalvojan kurssi vois olla ihan paikallaan kun omastaki takaa niin topakkana aina vahtaat. Tai esim joku joku kuorokurssi, kun tuntuu tuota ääntäkin melko usein piisaavan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minähä en vahi! Minä vartijjoen. Iha on erj asija se. Mutta semmonen valavojakortti oes paekallaa suorittoo ni että oes sittä äetin kansa sanomassa että tyhjee vahtoon :)
   Sinä onneks mussiikki-immeesenä oot nähnnä ( ja kuullu) tuon meekäläesen potenttijjaalin nuihi kuorohommii! Hyvä ehotus. Voetasko pikimmite alottee alustavat harjotukset yhessä tiälä?

   Poista
 4. Hyvä idea, kyllä pitäis olla noita työväenopiston kursseja meille nelijalkaisillekin. Puutyökurssille meikäkin lähtis heti ja koemaistelija olis ihan unelma. Voisin lähteä monelle muullekin kurssille jos Iivari olis kurssiopettajana. Ompelukurssikin tulis tarpeeseen niin saatais meidän perheen irronneet napit kiinni ilman suurempaa dramatiikkaa.
  Ilmoittele Iivari kun pidät ekan kurssin niin tilaan tiketin.
  T. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutöellä voetas alottee. Luutöellä jatkoo. Emännät panna ompeluoppii. Nuor emäntä ehotti kuorohommoo... että pistetäänkö pystyy joku semmonen? Ku sullae on nii kommee passo.

   Poista
 5. Voi Iivari! Ei kannata syödä puita, tai yrittää kiivetä puuhun. Paavo sai sen kokea!

  VastaaPoista
 6. Ae niimpä justiisa! En muistannakkaa. Ehken jätän sittä tuommoset puuhommat sahamiehille. Ee oes mukava suaha tikkuva suuhusa. Oljpa hyvä ku muistutit. - On taenna jo parantuva se Paavon kippee kuitennii...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavon suu parani nopeasti, nyt jo luut maistuu!

   Poista
  2. Vuan ompa hyvä homma tuo! :)

   Poista