keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Lissee lunta!
Reeppallaesesti tulj lunta lissee uamun aekaan.
Hyvä ku etteesä näkj ensmäesellä reessulla pihalla.
Jätin iha suosiolla haestamata tiempenkattii.
Äkkijä pitj vuan takasi pihhaan piästä.
Melekonen lumjkerros kerkis kuitennii takin selekämykseen tarttuva.
Ja piähän. Ja korvaläppiinnii kinokset.Vähä tuo kuitennii asettu sittä jonnii aejjan piästä.
Ku uuvvestaan mäntiin.
Niinku oon monasti sanonna ni siä on niinku naesimmeesen mielj.
- Kyllä vaehtuu yhe´äkin.Se olj semmonen lenkintynkä.
Mamma säkkeöty kenkiisä ku olj lunta sevverra kertynnä.
Ja nehhii lumet vielä kenkiimpohjiin kiini. Ku pohjissa olj ne piikit.
Se näky kasvavan pittuutta joka askeleella. Vaekka vähämpiästä irrottelj niitä tieroja.


- Kyllä ee tuosta hommasta hyvä hyöree...

Pikkuläntillä pitj pihassahhii pyörijä.
Äet ee piästännä ollenkaa talon tuakse. Ku katolta tulj lunta.
Se koettelj kepillä huitoo kuistin räästäältä lunta alas.
Ite muka siinä reonassa ettee tule niskaan ne.
Niivvuan sae lastin siitä kuitennii.
Onneks vuan semmosen yhen hurraaksen.
- Kahella hurraaksella oes ollunna varmaan nutullaan sielä lumen alla.
Sae kuitennii kaaluksesa sissään sevverra että tuppaan tulj kiire.
Ee kuulema tuntunna mukavalta ku sulj se lumj pitkin selekee.
No kukapa käski männä ronkkimmaan.Tietennii ku tultiin tuppaan ni rupes aarinko kuikistelemmaan.
Minä kiireellä äkkääsin kuapin nurkalle paestattelemmaan.
Ee sitä herkkuva kyllä kaavvan piisanna.
Vuan jospa tuota oes huomenna enämpi tiijjossa.
Äskön ku käätiin vielä iltalenkki ni taevas ruskotti kyllä.
Ja iltaruskohan se vissii meenoo hyvvee seoroovalle päevälle.
Ku tuas se uamurusko on se päevän...no tiijjättähän...se ite.14 kommenttia:

 1. Olipas hyvä, että tuli tuo ruskoasiakin selväksi. Meillä kun äipällä on ollut sellainen käsitys, että illan rusko, aamun ....Hyvä kun oikaisit sitä. Se on ollut niin kiireinen, ettei ole ehtinyt edes mua näissä kirjoitushommissa jeesata. Nyt jo kolmatta päivää lomalla ja vasta päästiin koneen ääreen. Se kun on vaan tehnyt jotain kirjanpitoa ja tilinpäätöstä tässä alkuviikon. Mutta kyllä teillä on siellä lunta. Täällä jo kuule maat näkyy ja tuoksuu. Toisin paikoin lunta on vielä vähäsen, mutta melko pientä on enää talven olo. Naapuri tuossa jo sanoi odottavansa kevättä, mutta sanoi kyllä ettei tiedä miten käy, kun viime vuonna sitä odotettiin vielä juhannuksenakin. Lenkille sentään ollaan päästy, tänäänkin jo aamusta toista tuntia. Ja eilen iltapäivällä nähtiin kettu. Kyllä sai äippä remmin perässä kyytiä, mutta karkuun pääsi kettukin. Pahus! t.Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuin sen on tuon ruskoasijan äet kuullunna vanaholta polovilta:) Lomallahan ne immeesille ruukkoo ne kiireet tulla. Sempuolee onneks meellä ee niitä lomija oo:)
   Kyllä tiälä iha oekee talavi vuan on. Isot on kinokset pihamualla ja jokapaekassa.Ee muata näy.Vuan laahoo on ilima että sullaahan ne nuo pikkuhilijjoo.Ja väkiste kevät tulloo:) Ilosija lenkkijä sulle ja äepälles! :)

   Poista
 2. Kylläpä teillä sato vankasti lunta. Meillä taas tuuli niin että meinas korvat irrota. Ei kiva. Jospa se aurinko tulis esiin, niin päästäs kunnon lenkuroille, tosin loskassa. Ilosta menoo ja sanohan äipälles, että ei ronki enempää niitä räystäslumia ku mitä kauluksen sisään mahtuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satohan tuota tuas monta senttijä lissee. Ja aarinko on tältä päevältä peruttu.Harmi. Oehan tuo ollunna mukavata paestatella. Katolta on lumet puonna jo melekeen kokonnaan. Että ee se äetin ennee niitä tarvihe männä sohimmaan.Onneks. Ilosta männöö teellehhii kuomat! :)

   Poista
 3. Onpas tullut paljon lunta kerralla! Ja mikä ihana aurinkoläikkä! Hyvä, että ehdit siinä vähän aikaa nautiskella.
  Hyvä, ettei emäntäsi päälle tullut enempää lunta! Vähän kuulostaa vaaralliselta tuollainen touhu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä neon nuo aarinkoläntit hyvijä paekkoja. Ja kohta niitä ehken ruppee enämpihhii näkymmään:) Ee se tuo lumen kansa tohrooja ennee mäne ehken lunta puottelemmaan.Kaete otti opikseen tuosta hurraaksesta :)

   Poista
 4. Hui kamala,hyvä ettei lunta tullut sentään koko katollista mammas päälle. Palvelijatarta ihan puistattaa kun kuvittelee jäisen lumen valuvan kauluksesta pitkin selkää. Minusta on kivaa kieriskellä lumessa selälläni, tuntuu tosi hyvältä.
  Ihan mahdoton lumisade teillä olikin. Sääkartalla näkyy aurinkoa ainakin lauantaiksi. Pidä nyt Iivari se äet ruodussa, ettei vain saa päähänsä katolle kiivetä lumia pudottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks tuo könttänä immeenen ee ies piäse sinne katolle.Sentähe etton könttäkoepi ja sentähe että tikkaat tulj lumemmatkassa alas:)
   Se aarinko perruutettii tältä päevältä ja vasta yljhuomenna muka pitäs näkyvä. Suahhannähä.Eppäelen. Toevottavasti ee teellä ihan kurahualarjkeliks muutu ku on lämmintä ja lumet hupennoo.Tiälä kestää vielä jonniiaekoo huveta ennenku kurasta on.
   Mukavija lenkkijä sinne teelle kamut! :)

   Poista
 5. No jopas teille lunta tupsahti, aurinko varmasti jo pikkasen sulattelee päiväsaikaan.
  Ihan kuin olisit solariumissa tuossa viimeisessä kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olj semmonen kööhämmiehen solariumi :)Ee ollunna iso aarinkoläntti. Onneks justiisa siihen sopi. Lunta tulj kyllä tarpeeks vuan ku on lämmintä ni sullaahan se siitä.Pikkuhilijjoo.

   Poista
 6. Heh, saman tek meijän mamma tänä uamuna: Yöpaeta piällä män ronkkimmaa liiteri katolta roekkunnee puolmetrise lumihelemukse alas. Sekkii kenotti siellä räästää alla, ettee oes piähäsä sitä mälliä suanna. Ihme kyllä onnistu sen iliman suurempia vahinkoja tekemmää, jotta myökii sitte piästii uamupissi tekemää ilima lumivyöry vuaroo.... Mukavata päevänjatkoo sinulle Iivar ja mamma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taetaa olla nuilla mammoella joku kumma veto kevväällä nuihe lummiin sorkkimisseen:)Onneks ee ennee tarvihe sitä pelätä ku on puonna jo lumet. Paetsi tuolta aatotallin katolta...
   Vuan eepä tuo oes kyllä ilosta jos meekäläesten kokosiin niskaan sitä lasti tulla rumahtas! Että sempuolee kyllä hyvä että huolehtiivat meejjän turvallisuuvvesta:)
   Mukavata päevee teellehhii sinne! :)

   Poista